koledzy mam pytanie mozecie zrobic fotki mocowania twardego dachu. Kupilem dach i nie mam mocowan do dachu, musze dorobic, chcialbym zobaczyc jak wyglada mocowanie do blacharki
plizzzz
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
prosze zapodaj fotki mocowania tylnej szyby oraz dachu z przodu i tylnego
udalo kupic mi sie ładny daszek, oryginalny, z wyprofilowana szyba na kolo zapasowe, ogrzewana. Po boczkach duze szyby. jeden minus 500km musialem zrobic ale było warty.
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
mam pytanie do wszystkich forumowiczow. okazalo sie ze brakuje mi uszczelki łaczacej tylny dach do słupka, u was jest pewno duzo szrotów- prosilbym moze kogos kto ma blisko taki szrocik albo moze ma kogos kto tam pracuje zeby spytal czy moze maja taka na sprzedaż, ewentualnie od czego by pasowało- pilna sprawa panowie
Wysłany: 2011-01-27, 18:09
kolego troche zdjecie niezbyt ilustruje sytuacje ale jesli brakuje ci uszczelki na tylna cześc dachu to da się dopasowac uszczelki z poloneza do zakupu na metry w kazdym motoryzacyjnym, ja juz miałem stare sparciałe i nowe kupowałem w zwykłym motoryzacyjnym na metry za jakies 10 zł za metr i znalazłem taka ze nic nie cieknie i wszystko jest git
Pozdro
[ Dodano: 2011-01-27, 18:14 ]
a co do twardego dachu rewelka w zimie ciepło, nic nie trzeczszy itp wiec to mity. Przedni daszek mam orginalnie zakładany natomiast tylni poprostu jest przykręcany i tez jest to niezłe rozwiazanie coprawda demontaz trwa troche dłuzej niz odpiecie klipsów ale nie narzekam taki kupiłem:p
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
Witam kolegów i proszę o pomoc ,potrzebuje zdjęcie tylnej szyby do hardtopa sposób mocowania do klapy i coś słyszałem o ramce czy musi być?Ja teraz mam plexi i pęka bo jest przykręcona tylko dwoma śrubami chyba mam nieorginalne mocowania bo nie ma tam więcej otworów.i jaka grubość tej szyby bo jadę dorobić u szklarza .
Wysłany: 2011-01-28, 03:34
chyba od drzwi, ale nie jestem pewien. U mnie uszczelka załozona jest na ten metalowy pałąk przy tej tylniej czesci dachu, zrobie jutro zdjecie i wrzuce na forum
Pozdro
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
co do tylnej szyby - nie musi byc ramki - czesto widuje sie sama szybe (np z pleksy) dopasowana do otworu i na 2 ceownikach przykrecona do tylnej klapy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum