Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-11-11, 14:16 Mrugające obrysówki
Witajcie.
Kiedyś w kamperze miałem podłączone obrysówki tak ,że po wlączeniu kierunku mrugała też boczna tylna obrysówka. Robiła za boczny kierunek. Normalnie w czasie jazdy była klasyczna obrysówką. Teraz w samin mam w tylnych bocznych zderzakach obrysówki palące sie na stało. Gdzieś w kompie miałem zapisany sposób podlączenia kabli aby działało naprzemiennie ale nie moge tego znaleźć. Czy ktoś na szybko może napisać jak to ma być? Z tego co pamiętam to chyba plus z kierunku szedł na minus obrysówki, czy minus kierunku na plus obrysówki? Jesli ktoś ma taką wiedzę to prosze mi przypomnieć
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-11-14, 19:57
juz wiem...mrugające obrysówki
ktos podłączył trzeci stop nie do masy tylko do "+" pozycji w lampie , jak masz wyłączone pozycyjne to przez żarówkę pozycji stop dostaje minus i świeci , jak włączysz światła to stop dostaje 2x "+" .... tak się robi z obrysówkami jak chcesz by mrugały przy kierunkowskazie , jeden kabelek do pozycji a drugi do kierunku , jak jedziesz to swieci a jak włączysz kierunek to obrysówka gaśnie a że wszystko idzie przez przerywacz to wszystko mruga i jest wesoło.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum