Wysłany: 2009-11-19, 20:39 Problem po przełożeniu silnika
Witam, padł mi silnik w samuraju monowtrysk, jako że pod ręką był silnik od wersji gaźnikowej to przełożyłem go do mojego auta jak był założony stary (kolektory od wersji wtrysk itd) jednak po złożeniu bestia nie gada jak należy, odpala i jeździ tylko w górnym zakresie obrotów a dół do 2 tys dławi. Ustawiliśmy kąt wyprzedzenia zapłonu, przełożyłem czujnik temp silnika ze starego ale nic nie pomaga. Ma ktoś jakieś pomysły ? wcześniej chodził jak należy. Zmieniłem tylko silnik. Może są jakieś róznice między tymi silnikami. Pomóżcie :(
Pomógł: 8 razy Wiek: 36 Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 197 Skąd: K M Y
Wysłany: 2010-09-20, 13:47
ale w biedronce jak kupie butelkę rzepaku to jest butelka przezroczysta i widzę co w niej jest i co wlewam do baku z resztą opał jest droższy i nie ma silnik takiego smarowania na opałówce a rzepak jest bardzo tłusty wiec dolewam do niego olej napędowy żeby nie było za tłuste ani za gęste
_________________ Smerfetka , 99', PSA 1.9 TD DHY, 5,125, spring, 4 link, tarcze tył, korektor wilwood, winda, światła led tył, bushwacker, Cooper Discoverer STT PRO 32x11,5r15,
mam znajomego który meczy któregoś z kolei francuza na czerwonym i to parę set tysięcy ...zaczynając jak pamiętam od 205 później 305 406 teraz 407 nie dolewa nic a nic jakiś dziwnych olei itp auto nie ma problemów z wytryskami pompami itd .... poczekaj do zimy i pierwszych przymrozków i zobaczysz co będziesz miał ze swojej mikstury orlenobiedronkowej :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum