Wiesz co, ja to mam zamiat obejść zbiorniczkiem wyrównawczym z korkiem ciśnieniowym, aby odpowietrzenie chłodnicy wchodziło w zbiorniczek, a wyjście ze zbiorniczka wyrónawczego wepnę w powrót na trójniku.
205 chłodnica z korkiem. Na pewno fajnie, ze da się to zalać, ale nie jest tak przypadkiem, że jak sie wytwarza ciśnienie w układzie, to korek powinien sie trochę unieść i zrobić wyjście do zbiorniczka wyrównaczego, tak jak to jest w przypadku seryjnego układu w Samuraiu?
W tych linkach co podesłałeś, to wygląda tak, że korek i opowietrzenie chłodnicy jest na dwóch skrajnych punktach, stąd nie wiem czy to się może sprawdzać.
Jak chrzanie głupoty, to mnie poprawcie.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Też w niedalekiej przyszłości będę musiał zmienić chłodnicę bo stara powoli zaczyna niedomagać,a chciałem zostać przy oryginalnym zbiorniczku bo zaczyna się już ciasno robić pod maską
Chyba zastosowanie zbiorniczka wyrównawczego z korkiem ciśnieniowym, musi mieć zastosowanie w przypadku chłodnicy z 205.
Inne pytanie naprowadzające jest takie, jak jest rozwiązany układ pod maską w Peugeocie 205, który ma chłodnicę na korek?
Wtedy dobrze byłoby zrobić w Samuraiu w ten sam sposób (to powinno działać).
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Maveric kup rurkę i idź do sklepu gdzie zarabiają końcówki/sprzedają węże do maszyn i obciśnij drugą końcówkę na 28 i po problemie. Mi gość za darmo zrobił w sklepie
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-11-16, 07:19
tytus napisał/a:
Maveric kup rurkę i idź do sklepu gdzie zarabiają końcówki/sprzedają węże do maszyn i obciśnij drugą końcówkę na 28 i po problemie. Mi gość za darmo zrobił w sklepie
Doprowadzi Ci rurkę z niewłaściwego wymiaru na idealny. Juz dawno robią takie cuda
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum