Wysłany: 2013-06-17, 10:50 Hardtop
Witam, słyszałem że jakaś firma w polsce robi hardtopy do samurajów?ma ktoś namiary?bo ja i tak brezentu nigdy nie ściągam a szumi jak wściekły i do tego już nie pierwszej młodości...
Na alledrogo widziałem tylko daszek do hardtopa zrobiony chyba z ABS ale nie było tylnej zabudowy w komplecie.
Co do przesiadki z plandeki na hardtop ciszej nie będzie.
Z doświadczenia wiem powiem, że w moim hardtopie bardziej dudni (rezonuje), plus wszelkie trzaski etc. W plandece tego nie uświadczyłem.
Na plus jest napewno bardziej sucho i na zimę wracam do hardtopu.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Wysłany: 2013-06-19, 17:35
jeśli to taki zwykły laminat to może być kruchy w spotkaniu z gałęzią jakąś na przykład. Ja mam taką zabudowę ale to chyba jakiś ABS jest czy jak to się tam nazywa, wygląda bardziej pancernie od tego z aukcji.
Nie będę zakładał nowego tematu bo sprawa też dotyczy hardtopu - ktoś próbował rozwiercać pod większą śrubę otwory w pałąkach? Chodzi o te którymi są mocowane z daszkiem. W oryginale są skręcane na śrubki M4 lub M5 i za solidne to nie jest. Zastanawiam się czy nie przerobić tego na M6.
O takich pałąkach mowa.
Tanto które to pałąk na tym zdjęciu bo niewiadomo na co patrzeć. Widziałem mocowania, ramka szyby + plus pałąk przeciwkapotażowy, lub w poprzeczkach nad drzwiami łączące w.w. elementy.
Wiek: 39 Dołączył: 27 Mar 2013 Posty: 7 Skąd: Koprzywnica
Wysłany: 2013-06-27, 22:22
Co do wytrzymałości oryginalnego Hardtopa to jego jakość polecam każdemu. Mam na Longu i na dachu bez żadnego bagażnika woże 5 m Canoe przywiązanane pasem transportowym przez szybki w hardtopie a z przodu przez drzwi. Po lasach też sporo jeżdze, pare razy grubszą gałązkę zachaczyłem i jak narazie bez żadnej niespodzianki.
_________________ Long 98r. 1,3 benzyna+LPG. Kumho Kl71
mam 2 rok, musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony, nie peka.
nie wiem tylko czy to identyczne wykonanie, tzn. uzyty material- wyglada identycznie ale ja kupilem juz uzywany i nie wiem od kogo koes kupowal
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Kiedyś się nad tym zastanawiałem, jest do zrobienia ale trzeba by było obciąć softtop przy pałąku mniej więcej w tym miejscu gdzie wchodzi w boczne prowadnice. Górą żeby nie podwiewało trzeba by było dać listwę przykręcaną do pałąka i dociskającą do niego softtop.
Możliwe ze jest jeszcze jakiś sposób, ale to wydaje mi się najprostszym rozwiązaniem.
No to kwestia jak masz montowany ten hard top. Jak na takich srubach skrecanych, no to mysle ze mozne by cos z tego bylo. Upchnij jakos plandeke do srodka i przyloz hardtopa. Jak sie uda zamknac no to testuj wezem :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum