Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-11-18, 22:19 Artykuł na Wiki
Joł. Tak myślę coby sklecić jakiś artykuł na wiki, bo dotychczas nikt nie zrobił. Jeżeli jutro będę miał czas to coś tu wkleję, bo nie mam dziś już sił. Tymczasem jak wam coś wpadnie do głowy (np. spis treści, inne informacje), to wklejcie na pewno się przyda.
Wysłany: 2013-11-18, 22:28
ja się nie znam specjalnie na tym internecie, ale jak wstawisz jakieś cycki w ten artykuł to i tak będzie dobry :D
A na poważnie, chętnie wesprę jakoś... tylko nie mam pomysłu jak, bo merytorycznie leżę, technicznie leżę. Co najwyżej mogę wtrącić jakąś metaforę albo żenujący żarcik prowadzącego. No ewentualnie mogę wyselekcjonować te cycki.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Na codzień pisuję artykuły (co prawda wędkarskie), ale znając zakres merytoryczny opisu, moge pomóc cos skrobnąć żeby miało ręce i nogi ;)
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-18, 23:26
Yahoo, ale myślę że Samurai zasługuje na osobny artykuł co by go pod "Jimny" nie wrzucać Oczywiście można sporo zaczerpnąć bo strona jest dosyć rozbudowana.
Yahoo, ale myślę że Samurai zasługuje na osobny artykuł co by go pod "Jimny" nie wrzucać
Jak by nie patrzeć to to jest Jimny i od tego nie da się uciec jeśli ma to być rzetelnie napisane. Trzeba pamiętać że sporo modeli to dla nas ewidentna egzotyka (np. JA11 - 660 cm3 z turbiną i automatyczną skrzynią biegów), ale nie powinny być pominięte w opisie.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2013-11-19, 20:31
Za wikipedią, dodam jeszcze, że pisząc o sj413/ samurai, trzeba byłoby wspomnieć o jego innych nazwach/ specyfikacjach:
Chevrolet Samurai
Holden Drover
Maruti Gypsy
Santana Samurai
Suzuki Caribbean
Suzuki Katana
Suzuki Potohar
Suzuki Santana
Suzuki Sierra
i robi się gęsto
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum