Wiek: 49 Dołączył: 31 Maj 2013 Posty: 211 Skąd: Okolice Warszawy
Wysłany: 2013-11-25, 17:44
W samim koledzy z warki mają mechanika i dwa elektryki i jest spoko ja tylko mam przednią Super Winch 13500 6,5t, a na tył poleci pewnie Dragon o podobnych parametrach.
Koledzy szukam pomysłu na kierunki przednie coś możecie zaproponować i gdzie zamontować . W atrapie beda dwa halogeny punktowe.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2013-11-25, 19:25
Mi się podobają okrągłe kierunki i pozycyjne obok głównych przednich reflektorów coś a`la landrower.....
i tak będę u siebie robił przy reanimacji przodu .... a tak an marginesie to widziałem w JULA fajne uniwersalne lampki takie małe kwadratowe kostki o wymiarach tak na oko 4cm x 4cm x 4cm były białe i pomarańczowe po 15 zł za sztukę.
Wysłany: 2013-11-25, 19:27
Obawiam się że te boczne maja żarówki wciskane W5 nie nie spełniają warunków jako przednie , A montować je bede albo na atrapie po bokach albo obok świateł głównych na rancie
Jesli chodzi o efekt Landryny może i dobry pomysł ale jeszcze myślę nad kierunkami w masce od łady niva musze sprawdzić jak one sa montowane
Obawiam się że te boczne maja żarówki wciskane W5 nie nie spełniają warunków jako przednie , A montować je bede albo na atrapie po bokach albo obok świateł głównych na rancie
Jesli chodzi o efekt Landryny może i dobry pomysł ale jeszcze myślę nad kierunkami w masce od łady niva musze sprawdzić jak one sa montowane
O to przepraszam, że wprowadziłem w błąd
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-11-25, 23:33
Dany44 napisał/a:
W autobusa w Autosanach są fajne obrysówki na dachu idealne na maske tylko trochę duże są no i tylko białe.
Podjedź do jakiegoś sklepu z częściami do tirów .... mają tam takie fajne wystawki, panele z całym asortymentem lamp i obrysówek .... coś znajdziesz
W partolu mam obrysówki z autosana zamontowane na masce jako kierunki w stylu g-wagena, rzecz jasna mają pomarańczowe żarówki.
Swoją drogą są dosyć pancerne, nie mam na nich żadnych osłon, a nigdy nie pękły, chociaż wielokrotnie zebrały ostre cięgi od gałęzi.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-11-26, 21:53
Pogooglowałem sobie z ciekwości i wygląda na to, że te obrysówki to wymierający gatunek, są oczywiście różne podobne, może nawet lepsze, ale akurat tych olschoolowych z autosana na lekarstwo Tu jeszcze mają.
Wysłany: 2013-11-27, 21:09
Dziś przeprowadziłem Samca do nowego garażu i tu będę kończył składanie . Półkę zamontowałem pod sufitem komputer tez już jest zamontowany. Jutro fotele i chłodnica . I niedługo zawias .
Kierunki dziś przyszły zamówione z Alledrogo i pasują idealnie na narożniki po bokach maski będą idealne .
Ostatnio zmieniony przez Pączek 2013-12-01, 00:53, w całości zmieniany 1 raz
Czy możesz pokazać na zdjęciach w jaki sposób masz połączoną ścianę tylną z podłogą na pace?
Jak coś takiego pospawać?
Pączek można do Ciebie podjechać i obejrzeć co i jak masz porobione?
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Wysłany: 2013-11-29, 18:44
Dziś po wizycie Mavericka zająłem się montowaniem kierunków i dodatkowego oświetlenia w atrapie niestety nie obyło się bez strat pękło jedno szkło lampy dobrze ze po taniości w POLCAR można kupić
Sami dostał dziś nowe kierunki jutro montuje lampy dalekosiężne i zaczepy maski.
Ostatnio zmieniony przez Pączek 2013-12-01, 00:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum