Witam, mam pytanko muszę zainstalować jakieś halogeny na zderzaku i to najlepiej na samej górze. Mam taki pod wyciągarkę z orurowaniem. Przysłali mi dziś pług do odśnieżania i widzę że jak go zamontuję to zasłoni mi wszystkie światła. Chodzi mi po głowie takie coś
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-11-25, 23:25
Piotrek napisał/a:
Witam, mam pytanko muszę zainstalować jakieś halogeny na zderzaku i to najlepiej na samej górze. Mam taki pod wyciągarkę z orurowaniem. Przysłali mi dziś pług do odśnieżania i widzę że jak go zamontuję to zasłoni mi wszystkie światła. Chodzi mi po głowie takie coś
Zgadzam się z Didymos-em, w całej rozciągłości ja mam te co zaproponowałeś, ale one świecą bardzo wąską wiązką światła, do manewrowania z pługiem potrzebujesz czegoś o szerokiej wiązce czyli robocze, ja mam LED-y, do jezdzenia po zmierzchu w terenie są idealne, i czerpią mniej prądu o połowę.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-26, 15:51
Generalnie tak jak Koledzy już napisali - zainwestuj w robocze. Jak chcesz bajeranckie to bierz te Moziembla, jak po taniości to takie wesemki : http://sklep.wesem.pl/5/6...ze_br_typu_lkr5
No i dobra, dziękuję ślicznie za rady. Jakbyście mieli jeszcze jakieś sugestie i pomysły to piszcie a puki co to Pozdrawiam i niech MOC BĘDZIE Z WAMI !!!
Witam koledzy ja mam pytanie odnoście oświetlenia. Jezdze dużo samurajem po lesie i terenie w nocy. Oryginalne fabryczne światła są do bani i chce na dachu zamontować jakieś swiatła typu halogeny. Może byście coś doradzili. Zależy mi na tym aby świeciły bardzo mocno i ich gabaryty nie były zbyt duże. Jak ktoś może pomóc to niech podesle jakiegoś linka z allegro. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Jak jeździsz po lesie to dawania halogenów na gach jest co najmniej nie rozważne, jak chcesz mieć jano jak w dzień z przodu to ja proponuje coś takiego na przedni zderzak i jak w dzień
Jeśli już upierasz się na dach to muszą być bardziej z tyłu tak żeby nie oświetlały maski bo będzie cię razić. Do jazdy w terenie długie, dalekosiężne światła raczej nie sa potrzebne chyba że ktoś jeździ szybko, ale to nie samurai-em.
P.S. Jeśli te są ciut za drogie to sorry nie określiłeś budżetu :) :) :)
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
No nie ukrywam ze troche drogawo. Nie chciałbym dawać halogenów z przodu na zderzaku bo miałem tak w nivie i jak w nocy wjechałem w wode głęboko po maske to mym oczom ukazywała się ciemność i lipa była a na dachu nie zasłoni mi nic. Zrobie im osłonkę z rury to moze gałęziami nie urwe. Raczej mysłałem nad halogenami 2 szt po 100zł za szt i założyć żarówki h3 po 130w takie do rajdów typowe i powinno starczyć.
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Ja jednak bym się upierał że w przypadku terenówki lepiej jest umieścić światła na kangurze
Może rozważ coś takiego, tu część ledów świeci szerokim kontem żeby oświetlać pobocze, a środek wąskim strumieniem daje jak halogeny. i jest hermetyczne
A cena ponad 10 razy mniejsza od poprzedniej propozycji
A co do wesem to ja mam jako długie http://sklep.wesem.pl/4/6...ogowe_typu_ho3#
z żarówkami xenonwymi, i nie powiem widać jak w dzień, ale daleko w pobliżu nic nie dają. Do oświetlania w pobliżu mam coś takiego
Kolego byłbym zainteresowany tymi lampami, ale czy one w nocy mocno świecą?? Czy dadzą rade w nocy?? Napisz jaka to średnica zewnętrzna tych lamp tak w przybliżeniu i ile byś chciał za 2 sztuki to się dogadamy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum