Mam pytanko. założyłem ostatnio resory lovells i jak wiadomo strona kierowcy jest wyżej niż pasażera. Ty już troche jeżdzisz na tym zawieszeniu, wyrównało Ci się już to czy dalej taka różnica??? trochę mnie to drażni.
Wysłany: 2013-12-01, 18:05
Wiesz co, wyrownac - wyrownalo, ale da sie to dalej zauwazyc, ja waze prawie 100 kg teraz wiec jak jade sam to to na pewno swoje robi. Przejedz go w terenie ostro ze dwa razy to generalnie uloza sie i troche siada na ziemie.
Właśnie w sobote cały dzień goniłem go po lesie. ale różnica między jedną stroną a drugą jest znaczna, fakt że mają dopiero półtora tygodnia i moja waga to 75 kg ;-)To spokojnie czekam aż sie to wmiare zrówna.
Wysłany: 2013-12-02, 19:37
mnie pomogły wyjazdy na Kotlarnię, ale tam w paru miejscach dość ekstremalnie było + wyciągnąłem po piórze
myślę, że powinieneś zastosować zasadą jak z radiem w samochodzie - jak coś stuka, pogłośnij ;)
nie ma co się przejmować, staraj się nie zwracać uwagi i będziesz szczęśliwszy
zmieniałeś tylko resory czy też amory masz z lovellsa?
Amorki za miesiąc są zaplanowane w mojm budżecie!!! tak właśnie zmienia się moje nastawienie. ostro i samo się ułoży. Choć jestem cholernym pedantem i jak coś jest nie tak to szok.
Wysłany: 2013-12-02, 19:47
też tak miałem i się mechanik ciągle ze mnie śmiał ;)
jak będziesz miał amorki to chętnie porównam doświadczenia bo krótko jeździłem na "seryjnych" i ciężko mi powiedzieć czy jest super czy tylko ok :)
Nie mierzyłem tego ale dość sporo. wyrównałem to prawie idealnie odkręcając kierownice i przekładając na wieloklinie. w planach jest wspomaganie więc na krótki okres jest ok!
Wysłany: 2013-12-08, 21:31
Progi odmowily wspolpracy, niestety okazalo sie jednak szroty za 30 zl sa za slabe...
Wiec w najblizszym czasie czekaja mnie progi ala rockslidery, oslona reduktora i oslony dyfrow (mysle o chomikowych).
Wysłany: 2014-01-24, 12:48
SamNaSamZSam napisał/a:
ale może tak miało być właśnie? 30zł to niewiele za cały próg i niepogiętą budę ;)
na złom oddasz to jeszcze z 10zł odzyskasz :D
Bude tez wgielo, tak czy siak, na pewno zamortyzowaly, chociaz gdyby byly z lepszych materialow to by sie tak prog nie pogial :f
Poki okres zimowy trwa to troche przy aucie poszperalem, zmiany:
- alternator 70tka z santany 1.9d
- rozrusznik rozebrany na czesci pierwsze i przesmarowany bo bendiks wydawal dzwieki jak zarzynane zwierze
- wywalilem wszystkie niepotrzebne kable w elektrce zalozone przez poprzedniego wlasciciela i zrobilem w nich porzadek
- wymieniony uszczelniacz walu na most przedni
- wymieniony uszczelniacz walu korbowego
- nowe progi z rur grubosciennych z srodkowa podporka
- nowa pompa paliwowa, przewody i filtr paliwowy
- 4 lampy dalekosiezne na dach, przyspawana do ramki szyby rure gruboscienna
- przenioslem przednia tablice rejstracyjna bo w poprzednim polozeniu juz raz wyladowala w blocie
Do zrobienia przedemna na najblizszy czas:
Snorkel, naprawic wyciagarke (sprzeglo cos czasami puszcza), klatka, wiekszy akumulator, wyczyscic nagrzewnice, naciagi, oslona mostow ala chomik
Ostatnio zmieniony przez kakash 2014-01-24, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum