Wysłany: 2011-01-29, 12:39 Problem z nowym rozrusznikiem.
Miesiąc temu zamontowałem nowy rozrusznik (dedykowany do Samurai , popularny w sklepach na allegro) do Samurai'a 1,3 . Rozruch robi w "kratkę" tzn. bywa że od razu , ale najczęściej odbija się wielokrotnie od koła rozruchu . Ma na pewno nieco inną pracę poprzedni boschowski (nie wstępnego skrętu zębatki która ułatwia współpracę). Może ktoś miał podobny problem i jakoś z tego wybroł ? Bo u mnie jak na razie "zamienił stryjek siekierkę na kijek ".
Pozdrawiam .
Tak też zrobiłem .Obecnie siedzi drugi po reklamacji , postanowiłem go jakoś "przystosować". Liczę na razie na to że uzębienie się wzajemnie dopracuje - można się dopatrzeć takich symptomów . Ja to przełykam , ale pasażer ...
Akurat w momencie "pozytywnego załatwienia reklamacji" pojawił się na allegro nowy , japoński (chyba mitsubishi z dobrymi papierami) rozrusznik w porównywalnej cenie . Było , minęło . Jeszcze trochę wytrzymam ...
Kosa- powaga, to nie sciema. Kupilem nawet pozniej sobie grzałke-dmuchawe na wejscie od zapalniczki. teraz mam nowy od jakiegos czasu i jest miodzio
ale co nabiegalem sie z przedluzaczem i suszarka to moje
a stary poszedl pod mlot 5kg, normalnie jak po 4 razie naprawy dojechalem do domu, zgasilem auto zeby brame otworzyc i musialem juz go wpychac to nie wytrzymalem. jak go w 5 minut odkrecilem to dostal 2 luty młotem i mi przeszło, haha. Powaga- az szwagier robił taakie oczy...
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Pół żartem - pół serio : według mnie rasowa terenówka powinna mieć po prostu korbę . Kiedyś w SJ40 wieczorem,zimą,w lesie szukałem trafionego bezpiecznika który był w obwodzie rozruchu . Terenówki z reguły jeżdżą po "zadu..." więc ilość niewesołych sytuacji z elektryką znacznie wzrasta .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum