Dziś zrobiłem sobie wolne ze względu na złe warunki pogodowe i lenistwo ale wczoraj podgoniłem z robotą i czekam aż farba wyschnie :D Trochę zreanimowałem zwrotnice, a tymczasem przyszły paczuszki z częściami :D
[ Dodano: 2013-10-23, 22:36 ]
rama na kołach juz stoi pewnie bede musiał jeszcze rozbierać wszystko pare razy no ale cóż :D
[ Dodano: 2013-11-05, 22:54 ]
Pierwsze przymiarki :D
[ Dodano: 2013-11-13, 17:48 ]
Znowu mineło pare dni roboty.. wymieniłem krzyżak, zmieniłem widełki na wałach, w między czasie zamówiłem linki a kumpel przywiózł zderzak :D O i nawet nowe napy przykręciłem ;)
A i jeszcze kupiłem do zderzaka lampy postojowe z lublina i dziś już są rawie zamontowane.
fajne te wałeczki z krzyżaków, chociaż lepsze takie niż moje których nie było.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
ani nie gadaj dobrze że jeszcze raz wyciągłem te wały... wolałem wymienić bo wałeczki były przyklejone na rdzy więc po krótkim czasie znowu musiałbym rozbierać. Szykuj czas na przyszły tydzień jedziemy do Bielska :D kasa doszła??
[ Dodano: 2013-11-24, 12:09 ]
Porządek w garażu ogarnięty weszła rama + buda :D teraz mogę dalej grzebać w deszczowe dni :D Silnik siedzi już na ramie i postanowiłem zajrzeć do drążka zmiany biegów... okazało się że śruba ustalająca nie dość że wyrobiona to jest załamana :/ 15 min szlifowania i już jest dorobiona nowa :D
[ Dodano: 2013-12-02, 13:11 ]
Tak w końcu buda siedzi na rami i teraz przynajmniej wiem jakie auto kupiłem haha :D jakoś wysoko to wyszło nawet bez podkładek pod bude. Po założeniu silnika i reszty przednie resory troche klapły :( i teraz powoli zaczynam wpierw dobrze przymocować bude do ramy potem odpalenie silnika. Nie umie się zdecydować czy podkładać jeszcze bude o7 cm czy to olać... ?? Teraz te koła wyglądają na takie smarkate :P
przydała by się fotka pokazująca całe auto, kiepska perspektywa na fotkach które zamieściłeś.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Koła nie będą większe a fotek tez innych nie mam ciasno w garażu :D Dałem bude na rame nie bede podnosił jeśli w przyszłości mi sie tego zachce to mam już pod to przygotowane wszystko ;) prześwit i tak sie wiele nie zmienił między kołem a budą :P
[ Dodano: 2013-12-04, 09:13 ]
Czyściłem wczoraj przed założeniem nagrzewnice i oto co ujrzałem jak ją otwarłem:
jak jeszcze nie zdecydowałeś się na inwestycje to poczekaj, będę miał wkrótce pewną propozycje.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-12-05, 22:32
Rozebrał całe auto aby zrobić blacharkę, potem jak już miał w ręku całą nagrzewnicę, odkręcił kilka magicznych śrubek i oto jest rozkręcona nagrzewnica na dwie połówki gotowa do wyczyszczenia.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-12-06, 10:29
Jak jakie ? te co masz przy szybie którędy liście wpadają, a jak zdejmowałeś deskę i nagrzewnicę to masz do niej dostęp od spodu. Czyli od środka samochodu. Te co chcesz zasłaniać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum