Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 79 Skąd: Gałków Duży
Wysłany: 2009-11-28, 20:34
Dziś w terenie miałem okazję porównać swoje przerobione opony ( Dakar Insa Turbo) z oryginalnymi także na Samurai'u i okazuje się że oryginały wymiękają na każdym kroku.Z resztą wkrótce pojawią się nowe filmiki i fotki;).Tak więc następnym zakupem będą najprędzej kopie Simexa-one są moim zdaniem najlepsze.Nie boją się ani piachu ani błota.
_________________ Suzuki SJ 413 wysoki-+15 cm(SPOA i wieszaki),szeroki-+30 cm(przespawane felgi)lift+winda 8000lbs
"Gdzie diabeł nie może tam Samuraja pośle"
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 79 Skąd: Gałków Duży
Wysłany: 2009-12-02, 05:28
Fakt że "wykopki" są na nich nie złe,ale efektywne-pod strome podjazdy podchodzi za pierwszym lub drugim razem gdy konkurencja robi po 4-5 podejść...
_________________ Suzuki SJ 413 wysoki-+15 cm(SPOA i wieszaki),szeroki-+30 cm(przespawane felgi)lift+winda 8000lbs
"Gdzie diabeł nie może tam Samuraja pośle"
Ale wiecie jak to mówią jak coś ma być do wszystkiego Jest do niczego , ale jak dal mnie simex daje rade w zimę
A i simex nie jest tak dokładnie MT, Najczęściej są w działach MT bo bezsensu jest robić oddzielne. Maxi Cross to opona głównie wykorzystywana w RMPST i ścigankach tak jak kołki, Simex to opona w najcięższy teren tak jak Bogger a MT to raczej taka opona i na asfalcie się da i w terenie jako tako robi. Creapy Crawler też jest w dziale MT a w USiA raczej na niej po skałach jeżdżą ale w błocie też robi
ET- Extrem Terrain - gumy do zadań specjalnych (i tu jest wlaśnie Simex )
Koledzy ja tam jerzdze na Persichini i jest oki fakt faktem ustepója w ciężkim terenie simexom ale nie wiele,za to sa lepsze w piasku bo simex kopie dołki jak napisał kolega wczesniej.A na zime to najlepsze pewnie sa dobre zimówki a nie opony terenowe choc osobiscie tez teraz jerzdze na Persichini i nie jest tak zle daja sobie nawet rade...Pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum