Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-12-05, 14:59 Szyby
Czy któryś z właścicieli blaszanki może mi podać wymiary A, B, C, D tylnej szyby samuraja takiej jak na foto http://www.fotosik.pl/pok...10ede8f88f.html
Mam hardtopa bez tylnej szyby a jest to towar trudno dostepny.
Zrobię tylną klapę z laminatu i chce wmontować tylną szybe od blaszanki z ogrzewaniem na wzór klapy Kakash a
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Ostatnio zmieniony przez airgaston 2013-12-06, 02:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-12-06, 00:43
Tak z blaszanki, ale mam zamiar importować do hardtopa. Taka szyba by sie przydała http://www.fotosik.pl/pok...12b9c6c917.html ale na razie nie widać perspektyw na upolowanie.
[ Dodano: 2013-12-06, 09:29 ]
A gdyby ktoś widział, wiedział kto ma taką tylną boczną szybę albo tylko tą tylną stałą prawą to ja jestem chetny.....
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-12-22, 12:28
Po kolei: 35cm; 37cm; 87,5cm; 94,5cm. :)
Mierzone od początku uszczelki, do początku uszczelki.
C mierzyłem na wysokości ostatniej kreski od ogrzewania.
Wysłany: 2013-12-22, 15:08
Wielkie dzieki Borys. Mam już nad czym sie zastanawiać
Ja ostatnio jak wybiłem szybę czołową podskoczyłem do nordglassu, bo akurat niedawno się otworzyli u Mnie w miejscowości, za szybę nową lekko zielonkawą zapłaciłem 140zł, i właśnie pytałem o pozostałe, to powiedzieli, że mają dostępne "wszystkie", czyli boczne tylne itp, tyle że nie na miejscu i trzeba ewentualnie poczekać żeby ściągneli.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-23, 03:02
galik napisał/a:
Ja ostatnio jak wybiłem szybę czołową podskoczyłem do nordglassu, bo akurat niedawno się otworzyli u Mnie w miejscowości, za szybę nową lekko zielonkawą zapłaciłem 140zł, i właśnie pytałem o pozostałe, to powiedzieli, że mają dostępne "wszystkie", czyli boczne tylne itp, tyle że nie na miejscu i trzeba ewentualnie poczekać żeby ściągneli.
Wysłany: 2013-12-23, 03:35
galik napisał/a:
taaak ta szyba z allegro wisi juz z pół roku i jest z patrola otwierana do gory, to zupelnie nie to
W którym miejscu jest zakład nordglassu. Mieszkam na granicy, 3cm od Wolomina . Podjadę i zapytam. to nie boli
musi być taka
kupiłem sama szybe bez uszczelki, a wymieniać będę sam tylko nie mogę się zebrać zeby ramkę wyprostować bo te górne stopery do klapy wpadly do srodka ramki.
[ Dodano: 2013-12-23, 04:55 ]
a co do wymiany chcieli 60zl na poczatku, ale jak stwierdzilem ze sam sobie poradze to padla nawet propozycja 30zl na koniec..(oczywiscie przy wykorzystaniu mojej starej uszczelki)
Wysłany: 2013-12-23, 17:23
Mam magika od szyb w Kobyłce co dojeżdza do klienta. Mi za 40pln wstawił przednia szybkę jak ta . Nie miałem ochoty na eksperymenty zwłaszcza ze mialem bardzo porzadną oryginalna made in finland. Jakbyś nie chciał trosk pisz dam Ci namiar.
Wysłany: 2014-01-11, 23:55
No i dopadłem tylna oryginalna szybę z ogrzewaniem i wycieraczką, co prawda z całym krótkim hardtopem panoramą. Szybe zassałem a reszta pojdzie do potrzebujących. Pozostała jeszcze tylna boczna nie odsuwana.
Muszę wymienić szybę czołową, mam Samuraia Longa, czyli Santanę z Hiszpanii.
O, dokładnie to:
Facet w zakładzie twierdzi, że były dwa rodzaje szyb czołowych, nie jest w stanie z katalogu Pilkingtona wywnioskować co też mam ja.
Obydwie ceny są mało satysfakcjonujące 700 i 800 PLN!
Na alledrogo są jakieś szyby od 100 do 300 PLN. Czym się kierować przy zakupie?
Aha, z numeru referencyjnego na szybie nie wynika nic, oprócz jednego wyniku na forum Audi, o tym że ktoś znalazł taką szybę i pyta od czego ona jest podając właśnie ten numer.
Wysłany: 2014-05-22, 03:33
Odwiedź Nordglass. Cena 100 -130pln Model szyb po 98r jest o 200pln droższy bo ma czarny paseczek na dole zasłaniający ciut deskę rozdzielczą. Ja to olałem. Za 100 kupiłem super nówkę ze starszego modelu. Są jeszcze trzeciego rodzaju wklejane takie jak ma Maror. Te sa droższe ale to do japonca
Wysłany: 2014-05-22, 09:19
airgaston napisał/a:
Odwiedź Nordglass. Cena 100 -130pln Model szyb po 98r jest o 200pln droższy bo ma czarny paseczek na dole zasłaniający ciut deskę rozdzielczą. Ja to olałem. Za 100 kupiłem super nówkę ze starszego modelu. Są jeszcze trzeciego rodzaju wklejane takie jak ma Maror. Te sa droższe ale to do japonca
Tak jest! NordGlass. Za chwilę mogę podać Ci numer szyby nawet. Na tej tańszej jak chłopcy w serwisie są kumaci domalują Ci czarny pasek specjalną farbą i wałeczkiem i będziesz miał jak w oryginale. Z wymianą nie powinno raczej przekroczyć 150zł.
[ Dodano: 2014-05-22, 09:40 ]
coś takiego Nordglass 43R-00341 E20 jest u mnie na szybie
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Dziękuję wszystkim za porady, udałem się do NG i rzeczywiście było sporo taniej :)
Za zieloną szybę bez czarnego paseczka na dole zapłaciłem 320 PLN z wymianą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum