Akurat śrub do kół nie smaruje ale warto posmarować otwór centrujący, bardzo nie przyjemnie ściąga się zapieczone koło kiedy auto trzyma się tylko na hi lifcie
Wysłany: 2013-11-03, 00:01
:D taaak, no to Hałasie oddzieliłeś prawdziwych mężczyzn od dziewczynek i ze wstydu aż naciągam spódniczkę na głowę :D nie no faktycznie, mam zerowy obraz takiej sytuacji, bo i zerowe doświadczenie, na lewarku dało radę skopać koło, ale może faktycznie nie koniecznie po kolana w błocie albo na jakiejś śliskiej glinie.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Troche poplyneliscie z tematem hehe:-)
Chce upchnac 31silverstone extrem,silnik 1,8 is,nadkola na gumie,progi musze jeszcze podciac,czy i jakie dystanse bede jeszcze potrzebowac?ktos wczesniej napisal ze 30 mm to max bezpieczny..potem ze 40..
Czyli pewnie najlepiej 35??:-)lozyska nowe w kolach,auto glownie w teren
Pozdro
_________________ Silnik 1.8 IS BMW,przełożony wieszak zaa przednią oś, OME,+dłuższe wieszaki,
Wzmocnione pochwy.
Hampel jimmy
Wały wzmocnione
Blokada tył ARB,Lekkie felgi, opona AT 31
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-12-19, 22:34
Zalezy jakiej grubosci, bo jesli z wlasnymi szpilkami to problem pojawia sie przy otworach kt. musza miec odpowiedni kat pod nakretke kola a drogie musza byc plaskie dla wpuszczanych szpilek.
Teoretycznie da sie wszystko zrobic, znajdziesz odpowiedni wzor zeby otwory podzielic i mozna sie bawic, ale w warukach domowych to jak dla mnie gra niewarta swieczki.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-12-20, 09:05
Ja uważam że lepsze bo szpilki od dystansów mogą się poluzować jak coś z nimi będzie nie tak a jak masz na wylot to cały czas trzyma tak jak oryginał. Gdzieś wyczytałem na jakimś forumie o wyścigach że bezpieczniejsze są właśnie na przestrzał.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-12-20, 12:59
Jak na razie zadna powazniejsza marka offroadowego stuffu nie bawi sie w dystanse przelotowe w takim rozmiarze np. Spidertrax. Nie wiem co bys musial uczynic zeby taka szpilke wciagana zmasakrowac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum