W moim samcu nie mam zadnej osłony zbiornika paliwa , zostały tylko po niej jakieś zgniłe rurki.
czy ma ktoś jakiś ciekawy projekt akcesoryjnej osłlony baku w Samcu???
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Zrobiłem sobie podobną jak na 4xs, tylko bez tych otworów w dnie. Z blachy 3mm myślę najlepiej, nie za ciężka (ok 10kg) i bardzo mocna. Seryjna to jakieś nieporozumienie i przed niczym nie ochroni. Mam jeszcze 2 więc jak jesteś zainteresowany to daj znać znać, w weekend mogę pstryknąć zdjęcia.
Mam tylko zdjęcia z 'produkcji' ale widać co i jak. Przymierzałem na starym baku, dospawałem boczki, które usztywniają konstrukcję. Na boczkach mam wycięcia do płukania, a dno jest bez żadnych otworów.
To jest druga wersja, wcześniej miałem założony prototyp, który nie był idealnie dopasowany ale robił robotę. Założyłem nową dla lansu i prototyp jest do oddania ;)
Koszt wykonania takiej osłony to 200zł. Mam 2 zapasowe pomalowane proszkowo na zbyciu. Ale w stanie surowym, jak na zdjęciu koszt mógłby się zamknąć w 150zł.
Z całym bakiem to trochę bardziej skomplikowane. Nigdy nie myślałem o tym ale wszystko jest do zrobienia. Trzeba by wspawać przyłącza, może jakieś przegrody. Nie wiem jak to jest w środku zorganizowane. No i sprawdzić na szczelność.
Ostateczna wersja, pomalowana wygląda jak poniżej:
@Kamilson
Z tym bakiem to jakie miałbyś oczekiwania? Zgnił i brak zamienników, czy chcesz mniejszy/większy?
Jak bym robił dla siebie to jak największy żeby choć 60l weszło. Byle by nie obniżać go za bardzo. Grubszy od spodu - czyli zintegrowana osłona.
Witam Panowie
Montuję butle lpg pod budą. Wywaliłem oryginalny bak. Będzie butla 40l i dorabiam baczek na jakieś 20l. Miejsce uzyskałem przez wypuszczenie rury wydechowej między resorem a ramą. I tu mam pytanie bo przydało by się zrobić jakąś osłonę. Bak będzie wyspawany z blachy o grubości 3mm. Jakiej grubości powinna być osłona?
będę wymieniał pompę paliwa i założył bym od razu osłonę, bo nie ma. Swego czasu były oryginały na allegro (ładnie skorodowane) ale się zmyły, a szkoda mi 200 pln za hiper duper nówkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum