Nie mogę zabardzo samemu dojść do wniosku dlaczego silnik jak jest zimny pracuje na 3tys. obrotów Po 5min jazdy obroty spadają do normy, na około 800. Podejrzewam, że spalanie na takich obrotach jest niezłe... Ktoś ma coś podobnego albo wie co jest nie tak? Czujnik temperatury może szaleć?
u mnie na zimnym nigdy nie bylo wiecej niz 1500, 3000 to wedlug mnie stanowczo za duzo, ale jak zauwazyles spada pozniej do 800 wiec ssanie na zimnym. Zrob jeden myk, kiedys w serwisie powiedzial mi serwisant i robie tak do wszystkich samochodów w zime. Podczas zimy zakladam zwykly kartonik, a wlasciwie wiadomo plaski bok i zaslaniam 2/3 chlodnicy, woda szybko sie zagrzewa i temperatura nigdy nie wchodzi na ,, strefe graniczna.. jednakze teraz podczas mniejszych mrozow skrocilem do polowy ze wzgledu na aure.
wiec z 5 minut zrobi sie 2 minuty i zawsze te 3 jestes do przodu
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
U mnie na zimnym trzyma 1,5tys a na ciepłym 500. Równiutko elegancko. Po jakimś czasie gaźnik zaczyna pokazywać swoje uroki czyli parchać i gasnąć. Wtedy już wiem co z tym robić. Na cały dzień w wąwozy, pedał do odcięcia i... problem jak magiczną różdżką dotknięty znika ;D;D
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Ostatnio zmieniony przez Skalpel 2011-02-01, 11:33, w całości zmieniany 1 raz
LangLay
dzisiaj zrobilem tescik, wlaczylem manualnie ssanie i zobaczylem obroty Boziuuuu wynosiły 45000 obrotow, po wylaczeniu ssania musialem troche miec noge na ssanie bo sie dlawial, ale na rozgrzanym silniku mam rowno tysiaczek
zobacz chlopie co znaczy automatic ssanie
pony 1.3
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Ostatnio zmieniony przez albert 2011-02-01, 17:17, w całości zmieniany 1 raz
Normalna sprawa z tym ssaniem i obrotami.. To jest gaznik ktory jak wszyscy podkreslaja jest dupny.. Jezeli masz za duzo paliwa w komorze plywakowej to i wiecej niz powinien bedzie bral na ssanie..
Ja mam naprzyklad duzo wiekszy problem jak Ty..
Z ranca jak odpalam to pierwsze 5-10sek piknie chodzi a potem zaczyna sie zalewac i ledwo ledwo idzie nim ruszyc i przyspieszac ,dopiero jak sie silnik zagrzeje i ssanie odpusci chodzi elegancko i zapierd** ;)
Nie przjmuje sie tym bo i tak na zimnym silniku nie jezdze wiec cierpliwie czekam az mu sie nagrzeje fujara i chetny bedzie do wspolpracy
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Panowie z tego co się dowiedziałem problemy z gaźnikami rozwiązuje Pan Marek z Poznania xD stary dobry gaźnikowiec . Po telefonie do niego i wyjaśnieniu podobnych objawów co kolega, koledzy wyżej :p dał mi nie lada wykład : np. cyt. gaźniki samurai są wyeksploatowanie i nie przystosowane do naszego klimatu i stylu jazdy, pytał czy sami będzie uzywany na rajdach czy typowo miejsko. Powiedział ze przygotuje mi gaźnik pod rajdy, będzie to polegało na przeróbce z gaźnika podciśnieniowego na prosty oraz całkowitej regeneracji takowego. Po przeróbkach będzie chodził jak pszczółka, spalanie normalna jazda 10-12 teren do 16.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum