Wysłany: 2014-01-09, 23:12 linka prędkościomierza hałasuje
założyłem nową linkę prędkościomierza i podczas jazdy hałasuje, im szybciej jadę to hałas (obcieranie) narasta ... Nie ma żadnych zagięć na lince..
Co zrobić, przesmarować? jak tak to jak i czym? Czy może są różne linki, lepsze gorsze? Moja o ile dobrze pamiętam jest firmy Adria
Wysłany: 2014-01-10, 00:01
Interesujące zjawisko. Przesmarować z pewnością nie zaszkodzi, czym dokładnie to może Bracia więksi poradzą. Ja nakapałem jakimś olejem silikonowym i powiesiłem linkę na jakiś czas na trzepaku żeby się rozpłynęło.
A ten hałas to bliżej wtyku zegara czy gdzieś spod zadu? A zapodałeś linkę z takim samym wtykiem/wkrętem jak w starej?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Skoro już zostałem wywołany do tablicy (:mrgreen:)
U kolegi było to samo.
Wyciągneliśmy linkę w celu diagnozy i okazało się, że kręcąc wiertarką problemu niema .
Po założeniu spowrotem objawy nie wróciły i do tej pory jest OK
Jak będzie dalej hałasowało to zalej oleju strzykawką. Jak nie pomoże to oddaj na reklamację
Ja odpowiem Miałem to samo nowa linka-- wskazówka przestała skakać bo na starej tak było zanim ją upierd... ale strasznie szeleściła. Wlałem olej maszynowy nic nie pomogło. Więc olałem system- (tak jak by w samcu mało rzeczy hałasowało) po miesiącu cisza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum