Witam wszystkich forumowiczów. Niedawno zakupiłem SAMURAIA i mam kilka pytań. Autko przeszło już remont podłogi i blacharki teraz pora na mechanikę. Dodam ,że samochód służy mi wyłącznie do jazdy na ryby i do pracy. Czy zakładając dystans wału zlikwiduje stuk w tylnym moście jaki następuje po puszczeniu sprzęgła? Ile zajmuje wymiana przegubu i czy jestem w stanie zrobić to sam mając garaż z kanałem i narzędzia? Jeśli tak to jak za to się zabrać? Czy do zwykłej jazdy wystarczy jak kupie zestaw do wymiany sprzęgła za 300zł? Jaki jest wymiar szczęk tylnych bo na internecie są dwie wielkości i nie wiem którą zamówić. Autko z 92r wersja japońska. Pozdrawiam
_________________ BY OGIEŃ POMYŚLNOŚCI SIĘ PALIŁ, BY NIGDY GO NAM NIE ODEBRALI!
Cześć.
1) Przywitaj się w odpowiednim dziale
2) Użyj szukajki, bo zakładam że nie szukałeś. Na wiele Twoich pytań są już odpowiedzi.
3) "Czy zakładając dystans wału zlikwiduje stuk w tylnym moście jaki następuje po puszczeniu sprzęgła" - raczej nie
4) "Ile zajmuje wymiana przegubu" - za pierwszym razem wydaje mi się, że max 2h. - są do pobrania manuale
5) "Czy do zwykłej jazdy wystarczy jak kupie zestaw do wymiany sprzęgła za 300zł" - pewnie tak
6) "Jaki jest wymiar szczęk tylnych bo na internecie są dwie wielkości i nie wiem którą zamówić. Autko z 92r wersja japońska." - poczytaj, może się okazać że twój rozmiar szczęk zaskoczy nas wszystkich. Zdemontuj element, zmierz, weź ze sobą do sklepu, abyś się nie rozczarował jak przyjdzie paczka.
Masz garaż, kanał i narzędzia. Osoba jak ja, która ma dwie lewe ręce poradzi sobie z przypadłościami, które przedstawiasz. Dasz radę.
Witamy na forum (ale to oczywiście w innym dziale powinno nastąpić).
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
dystans wału nie wyeliminuje stuków. Prawdopodobnie żywota dokonał któryś krzyżak lub (wersja gorsza) kompensacja wału. Wpełzaj pod samochód i sprawdź co stuka. Kręcąc wałem zweryfikujesz krzyżaki, a szarpiąc nim poziomo/pionowo zobaczysz czy "wał łamie się" na kompensacji - w ten sposób zweryfikujesz luz na kompensacji. Sprawdź również stan krzyżaków na wale pośrednim - to ten najkrótszy pomiędzy skrzynią a reduktorem. U mnie właśnie w tym miejscu znajdował się winowajca stuków po odpuszczeniu sprzęgła.
Na temat sprzęgła mi hamulców niech wypowiedzą się Ci którzy przy tym grzebali, ja na szczęście jeszcze nie musiałem.
Wchodząc na nowe forum dobrym zwyczajem jest przywitać się w odpowiednim dziale.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Przywitalnie juz ogarnąłem i przepraszam, że wlazłem w butach. Byłem pod autkiem i jest duży luz na wieloklinie tylnego wału, a korzystając z szukajki natknałem się na te dystanse, Krzyżaki wyglądają na dobre. Jeśli możecie to podrzućcie link do manuala do wymiany przegubów.
_________________ BY OGIEŃ POMYŚLNOŚCI SIĘ PALIŁ, BY NIGDY GO NAM NIE ODEBRALI!
Przepraszam, ale pytanie jest trochę nie do nas, wszystko zależy od zużycia, sprzęgło marnie działa z reguły wymienia się wszystko. Ale ocenić trzeba po zdjęciu skrzyni.
P.S. nie zapomnij o łożysku prowadzącym w kole zamachowym
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2014-01-24, 10:17
Prz smiganiu na rybki i do pracy zwykle sprzeglo starczy, przy zdjeciu starego bedzie widac czy powierzchnia docisku jest OK, moja akurat byla idealna a to temu ze auto nigdy w terenie nie latalo i przebiegu mialo 60k mil.
Wymiana przegubu prosta sprawa, najlepiej zdjac cala zwrotnice, czas wymiany jednego toi tak jak wyzej wspomniano ok 2h jesli nie robilo sie tego wczesniel, z luzem na wieloklinie juz nie jest tak milo, wal do regeneracji lub zymiana na inny wchodza w gre.
samurai ma 5 pozycyjny licznik kilometrów, tam może być jedynka z przodu. Auto ma 22 lata, 56000km/22lata daje 2545km/rok. Trudno w to uwierzyć, aczkolwiek rodzynki się zdarzają.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum