Mam metromierz od Soczewki i podłączony jest do linki szybkościomierza poprzez impulsator .Mam w trzech autach i wszystko działa ok.
Jeżeli to nie problem wytłumacz to trochę dokładniej
No rozumiem ze wychodzi linka z silnika i jak to najlepiej i gdzie umiejscowić a ten impulsator to jak wygląda i co to może być
Ostatnio zmieniony przez danieloo 2014-01-23, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Drogomierz działa mi bez problemu, ale mam problem z własciwymi ustawieniami :( Czasami w stosunku do licznika dziennego pokazuje takie bzdury, że głowa mała ;( Masz moze jakąś wiedze, ajk to ustrojstwo się ustawia?
Pozdrawiam Arek
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Mam podobny problem jak założyciel tego tematu a mianowicie: Mam w Samim silnik od BMW i zegary od BMW - nie mają one podpięte prędkościomierza, także nie mam bladego pojęcia jak się zabrać za poszukiwanie odpowiedniego sposobu do wpięcia w instalację impulsatora od BMW.
Tak więc rozwiązania są dwa:
1. Metromierz biorący sygnał z GPS - poproszę o jakieś opinię jak się to sprawdza w terenie
2.Reaktywować (znaczy się zamontować) linkę prędkościomierza do reduktora (tak jak to jest oryginalnie) i do tej linki wpiąć impulsator.
Rozwiązanie pierwsze wydaje się bardziej uniwersalne (łatwo można przenieść metromierz w razie potrzeby)
Rozwiązanie drugie wydaje się bardziej pewne jeżeli chodzi o pomiar odcinka (nie zależy od jakości sygnału GPS)
Mam podobny problem jak założyciel tego tematu a mianowicie: Mam w Samim silnik od BMW i zegary od BMW - nie mają one podpięte prędkościomierza, także nie mam bladego pojęcia jak się zabrać za poszukiwanie odpowiedniego sposobu do wpięcia w instalację impulsatora od BMW.
Tak więc rozwiązania są dwa:
1. Metromierz biorący sygnał z GPS - poproszę o jakieś opinię jak się to sprawdza w terenie
2.Reaktywować (znaczy się zamontować) linkę prędkościomierza do reduktora (tak jak to jest oryginalnie) i do tej linki wpiąć impulsator.
Rozwiązanie pierwsze wydaje się bardziej uniwersalne (łatwo można przenieść metromierz w razie potrzeby)
Rozwiązanie drugie wydaje się bardziej pewne jeżeli chodzi o pomiar odcinka (nie zależy od jakości sygnału GPS)
Impulsator od bmw poszedl na zlom razem z tylnym dyfrem zamontuj linke i impulsator na lince, ewentualnie wpasuj jakis impulsator w wyjscie reduktora, ja mialem bodajze od starej fiesty i dorobiona tulekjke mocujaca do reduktora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum