Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Problem z ustawieneiem Road Mastera 4 z firmy Pro Car
Arek 
stały bywalec

Wysłany: 2013-08-15, 20:20   Problem z ustawieneiem Road Mastera 4 z firmy Pro Car

Witam!

Koledzy, pomimo posiadania instrukcji, nie moge ogarnąć kalibracji ww urządzenia. Przy zmianie rozmiaru opon (zakres od 1 do 9) zauważalnie zmienia się zliczanie, jednak ma się ono średnio, do faktycznie przebytej drogi ;( Nie wiem też, jakiemu rozmiarowi odpowiada dana wartośc - czy jest to jakaś przypisana odgórnie stała, czy trzeba cos samemu zaprogramowac?

Ogrania ktoś to ustrojstwo?

Pzdrawiam Arek

[ Dodano: 2013-08-19, 19:01 ]
Nikt nie ma czegoś podobnego? :(
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

kostuch 
Expert

Wysłany: 2014-01-24, 10:43   

Zdaję sobie sprawę, że prawdziwy mężczyzna nie czyta instrukcji obsługi, ale czasem można się zamknąć w kibelku i po kryjomu się zdoktoryzować ;-)

Arek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-01-24, 18:26   

kostuch napisał/a:
Zdaję sobie sprawę, że prawdziwy mężczyzna nie czyta instrukcji obsługi, ale czasem można się zamknąć w kibelku i po kryjomu się zdoktoryzować ;-)

Może trudno w to uwierzyć, ale tak własnie zrobiłem. Zassałem instrukcję z sieci, w pracy wydrukowałem i przystąpiłem do lektury. Po przeczytaniu wszystkiego 17-to krotnie (w tym dwa razy od końca, trzy razy do góry nogami, a raz w lustrzanym odbiciu), doszedłem do wniosku, że najpierw trzeba się zdoktoryzować, a dopiero brać za tą lekturę. Nie ma tam informacji, dzięki których mógłbym ustawić urzadzenie prawidłowo ;(

Wybierając różne nastawy na urządzeniu, pokazuje ono bardzo rózne wartości, ale nie znalazłem nigdzie ustawień np średnicy kół, kalibracji itp. Stąd moja prośba, bo może ktoś ma znajomośc tej diabelskiej maszynki w jednym palcu, a ja tu niepotrzebnie kombinuję ;)
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Odpowiedz do tematu