Wysłany: 2014-01-24, 13:00
Mam matowa maske wiec nie odbija, plus sa ustawione raczej na prosto. Najbardziej mnie ciekawi jak sie sprawdza w gorach przy dojezdzie na dzialke, bo wlasnie w tym celu zostaly zalozone. Jak bede zakladal naciagi to poprowadze z tej rurki z mocowaniami swiatel do maski, i mam nadzieje ze to je jakos dodatkowo ochroni w terenie :)
Wysłany: 2014-01-24, 22:27
A spieszy Ci sie z tym? Bo w takie mrozy boje sie ze jak zdejme hardtop to ich nie podociskam potem, bo mam te uszczelki na zime zaklejone silikonem i upchniete dosc mocno ;f
Na daszku przednim mam ten ktory mialem fabrycznie, na pałąk dalem od przodu ksztalt ">O", na hardtop z przodu jest ksztalt "nO", tylna klapa tez "nO", kupowalem na metry na gieldzie to cos 150 zl dalem za nie. Jeszcze pod maske takie dziwne wrzucilem, ale to foto dam jak jasno bedzie, dzis ze zdjeciami swiatel sie nie ogarne, ale jutro jak najbardziej :D
Spoko, bardziej mi chodziło nawet o to, żebyś nie ściągał dachu, tylko cyknął fotky uszczelek przy narożach, przy pałąku bezpieczeństwa.
Nie śpieszy się.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Wysłany: 2014-07-03, 18:32
Przez ostatnie pol roku nie mialem za bardzo czasu wchodzic na forum, a i kasy na robienie auta za bardzo nie bylo, natomiast teraz prace powoli ruszyly.
Z nowosci to wreszcie zalozylem klatke ktora byla chyba jednym z najstarszych pomyslow, i dzis doslownie odebralem auto ze snorkela, czy bzdury typu lampka neonowa zeby oswietlic wnetrze, porzadki w kablach, uszczelka kuli zwrotnicy, gasnice itd.
Na dniach musze wrzucic bezpieczniki i komputer gdzies pod dach. Kupilem tez na szrocie bagaznik dachowy do malowania.
W planach troche dalszych, hamulce tarczowe na tyl, hydrauliczny reczny (juz chyba z 5 razy naciagnalem linke recznego), reduktor 1.0 i cos pomysle z dyframi, moze 5.125.
Pare zdjec
PS. Maverick, poslalem fotki uszczelek PMka, lepiej pozno niz wcale :D, sorry za opoznienie.
Wysłany: 2014-07-03, 21:49
Jedno po lewej nie do uzytku, po prawej teoretycznie da sie siedziec - w praktyce mozna stracic zeby :D. Niestety wymog zeby dostac homologacje od niego na klatke. Prawda jest taka ze wywale ta tylna kanape, ale wrzucilem ja do przegladu (auto zarejstrowane na 4 osoby, wiec 4 miejsca byc musza).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum