Wysłany: 2014-01-26, 15:24 Klapka mini schowka - czy to występuje w przyrodzie?
Witam!
Mam pytanie odnośnie miejsca widocznego na foto. Czy tu nie powinno być jakiejs klapki zamykajacej? Przeglądałem różne zdjecia, ale nigdzie nie trafiłem na coś, co byłoby tu (fabrycznie?) zamontowane. Otwór zatrzaskowy (zamykający) jest u góry, a na dole zostały fragmenty jakby zawiasów. Może ktoś ma foto, jak to powinno wyglądać, a jeżeli faktycznie była tam kiedyś klapka, to moze ma ktoś taką na zbyciu?
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
A to już rozumiem, czemu nigdzie ich nie ma ;) Pewnie pękały przy pierwszym otwarciu
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
z tego co pamiętam to ta klapka wytrzymała mi 2 albo 3 lata:)
Pewnie była nieużywana :)
Swoją droga, słabo to przemyślane :( Co tam nie włożę, spada na pierwszej górce prosto pod nogi, a to miejsce idealnie pasuje mi na fajki czy telefon ;)
Potwierdzam, zamykanie seryjnie występowało, widziałem takie cudo w niemcowni w srajtku.
U mnie oczywiście nie ma zamknięcia więc dziura w terenie zbędna-fajne miejsce na jakieś dodatkowe wskaźniki typu voltomierz czy cuś podobnego
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2014-01-26, 22:31
Ja mam takie nadal. I mam patent na ładne mocowanie o ile ktoś jeszcze tę klapkę ma.
Wystarczy ładnie czarną taśmą izolacyjną przykleić. Jak się to dobrze zrobi, to nawet zatrzask trzyma. Ja tak mam od 3 lat i raz zmieniłem taśmę, ale tylko dlatego, że klapka osiadła i zatrzask nie trzymał. Jednak taśm nadal ładnie trzymała i klapka się sama nie otwierała. Polecam w każdym razie.
A ja mam inne pytanie: Na panelu ogrzewania jest taki prostokącik, jakby zaślepka, którą łatwo wydłubać. Czy tam był jakiś opcjonalny przycisk klimy, czy jak?
Ja mam takie nadal. I mam patent na ładne mocowanie o ile ktoś jeszcze tę klapkę ma.
Właśnie musiałbym takową dorwać / dorobić i zamocować na czyms elastycznym...
sokratesb napisał/a:
Na panelu ogrzewania jest taki prostokącik, jakby zaślepka, którą łatwo wydłubać. Czy tam był jakiś opcjonalny przycisk klimy, czy jak?
yahoo33 napisał/a:
Wersje na USA i Szwajcarie miały klime, ale po 15-20 latach to one raczej juz nie działaja.
Więc pewnie tak.
Właśnie musiałbym takową dorwać / dorobić i zamocować na czyms elastycznym...
.
Lepiej dać małe zawiasy meblowe - dłużej wytrzyma. Mam tak klapę schowka, bo też tam chyba były takie patenty pseudozawiasowe jak w tym minischoweczku.
Jak uda mi się znaleźć tą klapeczkę, to mogę oddać free. U mnie w tym miejscu jest sterowanie wyciągarkami.
Jak uda mi się znaleźć tą klapeczkę, to mogę oddać free.
Będę więc czekał na informacje ;)
Wysłany: 2014-01-27, 21:54
Nie czekaj biernie, zacznij już zbierać na odszkodowanie dla Kostinho za poszukiwania w warunkach szkodliwych dla zdrowia bo ponoć takie występują w rejonach z których Kostuch co i rusz wyciąga jakieś rarytaski ku uciesze gawiedzi forumowej ;)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum