Wysłany: 2014-01-31, 08:06 Przy zapiętym przodzie - 4x4 coś rzęzi
Witam!
Od niedawna mam problem, jak zapnę przód i samochód ciągnie 4x4 to nic złego się nie dzieje, ale jak puszczę gaz to zaczyna coś rzęzić - hałasować - po wciśnięciu gazy ustaje.
Wysłany: 2014-01-31, 09:44
Cześć, pierwsze primo czy przód dołączasz w warunkach na to pozwalających?
Drugie primo, jak coś rzęzi przy dołączonym przodzie tylko to do obadania napęd przedni przede wszystkim, ja bym zaczął od sprawdzenia krzyżaków na przednim wale i luzu na wieloklinie ;) jak to wyeliminujesz to koledzy podpowiedzą co dalej.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-01-31, 10:04
A i od razy możesz zerknąć na nakrętki na cybantach bo to ostatnio też popularny motyw do sprawdzania, a za jednym wejściem pod samochód się wykluczy kolejną pierdołę.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Myślę że problem został rozwiązany, po sprawdzeniu krzyżaków i cybantów wszystko było w porządku więc zwaliłem koło i dostałem się łożysk piasty a tam na bieżni był rak :)
w jednym miejscu były spore wżery i puki co po wymianie łożysk jest cisza i spokój
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum