Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 274 Skąd: Wrocław/Zielona Góra
Wysłany: 2014-02-01, 00:21
Nie wiem, czy jeszcze aktualne, ale w alternatorze z poldka najgrubszy kabel podłączamy pod B+, a pod ten jeden pin na korektorek żeński podłączamy bodaj bialo-czereony i jest to kontrolka ladowania i wzbudzenie w jednym. Elektromagnes najlepiej zasilic spod + który szedł na cewkę w benzynie. W niektórych alternatorach zdaza sie wyprowadzenie na obrotomierz, ale nie tutaj; w polonezie jest czujnik halla, który liczy dwa nacięcia na kole zamachowym.
Odświeżę trochę temat. Mam silnik z citroena Xantia 1,9td i skrzynia z poloneza. Jak za pomoca czujnika położenia wału uruchomić orginalny benzynowski obrotomierz z samuraia.
Odświeżę trochę temat. Mam silnik z citroena Xantia 1,9td i skrzynia z poloneza. Jak za pomoca czujnika położenia wału uruchomić orginalny benzynowski obrotomierz z samuraia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum