Swap dość popularny, więc liczę że ktoś się podzieli doświadczeniami :)
Jak łączycie skrzynie omegi z reduktorem?
Tzn. z przegubem gumowym czy bez, jak bez to co z łożyskiem 'centrującym'. Czy ten gumiak wytrzymuje czy może jakiś poliuretanowy wstawić. Dodam że metalowa osłona gumiaka nie wejdzie, ale nawet nie wiem po co jest.
Potem 2 krzyżaki, czy może jeden + przegub gumowy.
Z krzyżakami wielowypust omegi nie zmieści się raczej na długość, może jakiś krótszy/mocniejszy stosujecie?
Myślałem nawet o 2 przegubach gumowych bez krzyżaków ale nie widziałem takiego rozwiązania i wątpię czy to pojeździ.
Co prawda nie opel a bmw ale zasada ta sama.. najważniejsze ustawić wszystko idealnie w lini i zastosować mocne twarde poduszki pod skrzynia i reduktorem
ja jeszcze duzo na tym nie jeździłem ale mój znajomy ma taki sam patent z silnikiem 2.0gsi i auto juz śmiga na nim 12lat według jego teorii ta guma zmniejsza zużycie zębów w reduktorze poniewaz zawsze troszkę amortyzuje szarpniecia silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum