Wysłany: 2014-02-04, 21:29 Problem silnik Bmw 1.8 is
Witam mam problem z silnikiem 1.8 is bmw tzn. jest tak silnik odpala tylko jak pompka paliwa chodzi to silnik zaczyna kopcić i benzyna znika bardzo bardzo szybko. Gdy pompkę paliwa od łącze wszystko jest dobrze do momentu wypalenia paliwa.....
Wysłany: 2014-02-04, 22:14
to może warto obadać jakie ciśnienie produkuje i porównać z tym co powinno być w jakimś manualu tego silnika. Kiedyś mi się obiło o uszy określenie "regulator ciśnienia" chyba w kontekście właśnie zasilania paliwem, może to się zepsuło i puszcza za duże ciśnienie.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pompka mechaniczna (bo to gaźnik) raczej nie może dawać za dużego ciśnienia.
Podejrzewam problem z zaworem iglicowym/pływakiem.
Zajrzałbym do komory pływakowej i zweryfikował czy się coś nie zawiesiło.
no właśnie m42
co do ciśnienia to wszystko ok zakładałem pompke tez z 1.8bmw tylko z 8 zaworowej i na tym silniku wszystko ok a na 16 zaworowym IS nie pracuje i dzieje tak samo .....
sprawdzałeś te ciśnienie paliwa na końcu listwy wtryskowej jest regulator cisnienia , a na powrót idzie paliwo, a podciśnienia wszystkie podłączone, a jest przepływka , po kolei sprawdzaj podciśnienia, dlatego BMW w samuraiu to lipa bo zawsze problem hehe no chyba ze wsadzisz ten co ma 300KM
sprawdzałeś te ciśnienie paliwa na końcu listwy wtryskowej jest regulator cisnienia , a na powrót idzie paliwo, a podciśnienia wszystkie podłączone, a jest przepływka , po kolei sprawdzaj podciśnienia, dlatego BMW w samuraiu to lipa bo zawsze problem hehe no chyba ze wsadzisz ten co ma 300KM
Nie lipa nie lipa wanie latwie druga listwe a jak narazie uruchamiam gaz
Witajcie koledzy i kolezanki,
jestem po swapie bmw M42, jak narazie nie ma problemu ale jeszcze w dobrym terenie nie bylem,
ale odnosnie elektryki mam problem bo nie wiem jak podpiac obrotomierz pod samczyka,
w M42 obroty ida przez jakis tam ekonomizer? ale w dieslach sygnal jest brany prosto z alternatora,
czy ktos z kolegow i kolezanek z sukcesem podlaczyl obroty w samczyku pod M42,
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum