Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-03, 14:27
Żaden problem, wystarczy zmierzyć temp płynu jak już silnik się zagrzeje. Wtedy będzie wiadomo że np 90' jest na 1/4 skali i po problemie. Można do tego użyć nawet termometru kuchennego
Skoro mowa o wentylatorach to mam pytanie czy ma ktoś z Was 2 wiatraki podłączone w ten sposób że najpierw załącza się jeden a jak temp. wzrośnie to załącza się drugi? Mam silnik vw 1.6td i chłodnicę do wymiany bliżej wiosny bo jest trochę mała. Zamierzam wrzucić z 205-ki ale zastanawiam się nad wiatrakami z czego wrzucić i jak podłączyć 2
Rozglądałem się za wiatrakami używanymi na allegro i wpadły mi oko używki np z audi 80 albo innego popularnego samochodu są po 20- 50 zł za szt i nie problem dostać na szrocie. Z mocowaniem nie będzie problemu bo blachy do montażu łatwo dorobić a z tego co wiem to w starszych samochodach solidniejsze były konstrukcyjnie niż w nowszych. A z tym czujnikiem to coś może sprawdzonego już hula u kogoś albo jakiś schemacik byłbym wdzięczny chociaż elektryk ze mnie żaden i pewnie i tak temat podłączenia wyląduje u kogoś bardziej ogarniętego
Rozglądałem się za wiatrakami używanymi na allegro i wpadły mi oko używki np z audi 80 albo innego popularnego samochodu są po 20- 50 zł za szt i nie problem dostać na szrocie.
Jak masz zamiar wjeżdżać nieco głębiej, to lepiej zainwestować w coś lepszego, bo te ze szrotu raczej nie są hermetyczne.
Zamoczysz-> zaśniedzieje -> zdechnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum