Jak to seryjne w samuraiu. Od nowości takie nie są. Resor powinien wyglądać na aucie tak ładnie, jak wyglądają nowe w sklepie. No może lekko mniej, bo wiadomo, że noszą parę kilo na plecach. Te Twoje w zasadzie przestały istnieć ;p;p Habrowanie mechaniczne to strata czasu i pieniędzy. U kowala na gorąco jest już lepiej, ale nigdy nie byłem zwolennikiem takich rozwiązań. Niektórzy to polecają, inni nie. Najlepiej jakbyś oddał je kowalowi ale i dołożył sobie długie dobre pióro.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Oj.. Nie mow hop! Nie widziales resorow u mojego kumpla ;D;D
Sa wygiete juz w druga strone ,a za "ugiecie" odpowiada juz tylko rozchlastany odbojnik
Szczerze mowie! ;)
Czyli u mnie juz kicz.. Nie bede sie juz chyba bawil w habrowanie ,przekuwanie ,dokladanie bo caly czas w glowie mam plan usprezynowac suke
Poki co jeszcze cos tam sie z przodu ugina ,do odbojnika po zalozeniu dluzszych wieszakow mam jakies niecale 10cm wiec nauke jazdy chociaz na nich odbebnie
Dzieki za info chlopaki !
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Sa wygiete juz w druga strone ,a za "ugiecie" odpowiada juz tylko rozchlastany odbojnik
Wierzę, bo kupiłem Suzukę na identycznych :D
Czyli sprężynujemy Suzuki. Ja zaczynam za dwa tyg. Zobaczę jak mi wyjdzie i zdam relacje na forum. Może jakieścenne wskazówki się przydadzą dla potomnych :)
WWW.EXTREMPULAWY.PL
To będzie autorska konstrukcja :D Sprężyny od vitary. Nie będę przeginał z liftem, bo oczekuję stabilności przy prędkości :D Amory IronMany wsadzę a z wahaczami jeszcze kminię, bo nie mam skończonej koncepcji :)
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Oj.. Nie mow hop! Nie widziales resorow u mojego kumpla ;D;D
Szczerze mowie! ;)
Ciekawe czyje to resorki..
Z czego dokladacie piora na przod i na tyl ??
kolego yabu widze ze masz chyba amorek skretu ome powiedz jak to się sprawuje ? czy oprócz swoich funkcji czyli tłumienia łatwiej się kręci kiera czy amorek nie ma na to wpływu ?
Tak to jest amortyzator OME. Przed jego założeniem nie miałem w ogóle amortyzatora skrętu i jak się jechało przez nierówności to waliło w kierownice że hoho. Teraz jest fajne tłumienie tego kopania.
Co do łatwiejszego kręcenia kierownicą to polecam owinięcie kierownicy grubym sznurkiem lub założenie jakiegoś pokrowca. Ja sobie zafundowałem takie SEXy futerko:mrgreen: :
Tak to jest amortyzator OME. Przed jego założeniem nie miałem w ogóle amortyzatora skrętu i jak się jechało przez nierówności to waliło w kierownice że hoho. Teraz jest fajne tłumienie tego kopania.
Co do łatwiejszego kręcenia kierownicą to polecam owinięcie kierownicy grubym sznurkiem lub założenie jakiegoś pokrowca. Ja sobie zafundowałem takie SEXy futerko:mrgreen: :
jak w burdelu, futro i czerwone podświetlenie chyba to jest trochę mało praktyczne.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum