wczoraj miałem studniówke i tak w stanie mocno dziś nie byłem ale na rajdzie startuje przetestuje w tygoodniu sprzęt w błocie
[ Dodano: 2014-01-14, 17:19 ]
tył można powiedzieć że skończyłem robić
[ Dodano: 2014-01-14, 17:20 ]
z tego co ważyłem graty które powycinałem to sami powinien być lżejszy o jakieś 50kg z nowym zawieszeniem zobaczymy w sobote zważe
dokładnie niema miejsca by z przodu dać radiusy na górze, dałoby by rade ale wtedy by trzeba było albo radiusy dać od środka ramy albo sprężyny od środka ramy, ja narazie jestem zadowolony z przeróki aczkolwiek nienawidze tego robić dużo pierdzielenia jest z tym wszystkim by to dobrze wykonać,
[ Dodano: 2014-01-18, 19:58 ]
Sezon Off-roadowy 2014 rozpoczęty 1 miejscem w klasie extreme Karnawał w błocie oby tak dalej
dziś odpaliłem pierwszy raz silnik nowy w sumie bez wody to tylko patrzyłem czy odpala miałem problem z zapłonem do tej pory nie wiem czy jest dobrze, dlatego pytam : czy ktoś wie jak podłączyć prawidłowo fajki świet, czyli z aparatu na dany tłok, bo nie jestem pewien czy mam dobrze podlączone , mam przystawke kątową dodam, na aparacie mam oznaczenia ale jak podłącze według tych oznaczej nie ma żadnego odezwu silnik a nawet podstawia go, i lipa, niech ktoś napisze jak wie jak ustawić prawidłowo zapłon w baleno, 1,6 16v nigdy teego nie robiłem dlatego pytam
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-02-21, 17:53
Ustaw na znaki-wtedy zapłon jest na 1 lub 4 .Kolejność zapłonu 1,3,4,2.Jak chcesz być pewien zdejm pokrywę zaworów-obracaj wałem-jak zawory mijają się na 4 cylindrze zapłon jest na 1.
o dzieki dzieki tak właśnie czułem że może być na 1 lub na 4 nie chce mi się pokrywy wywalać ale jak nie dam sobie jutro rady to tak zrobie, w sumie sami chodzi ale wydaje mi się że nie tak jak potrzeba, jutro od rana będe walczył z tym, dzieki jeszcze raz,
dzięki zawias za podpowiedz nie wiem czemu sam na to nie wpadłem okazało się ze ciągle jak ustawiałem na 4 cylindrze wszystko już działa ładnie jeździ zobaczymy ile wytrzyma
tak tak mazura resory sprzedałem
ostatni żywot starego samuraia , wszystko odstawione na złom w sumie praktycznie nic tam nie zostało tylko rama i troche budy
no ogólnie stoi u mnie na złoie nie wywiozłem jeszcze, musiałem tylko z hali wywalić bo zawalał tylko, w wolnej chwili musze wymątować tą ramke szyby nagrzewnice bo to może się przyda kiedyś jeszcze, ogólnie powoli robie sobie regał specjalnie na części do samuraia niech leżą zawsze komuś się przydadzą, a korciło mnie żeby łyżką już go pognieść
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-02-25, 09:44
Czesio widzę że jeszcze pompa hamulcowa została, kierunkowskaz mechanizm wycieraczek. To skarby
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum