Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2013-09-30, 23:09
Haha, fajny, ale z tej perspektywy jakoś proporcje zaburzone. Strasznie szeroki a niski, wygląda, jakby koła były połową wysokości samochodu.
Ale ma to swój urok, mi się podoba.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-10-01, 09:00
Suza jak suza, ale ta niewiasta za kamerą...
A wracając do meritum - dobra robota, ciągle wygląda to jak samochód, a nie samobieżny skład rur stalowych
Dawałeś jakieś dystanse na przód, żeby zrównać rozstaw kół z mostem vitary?
Wyszło szeroko, nawet bardzo szeroko.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-10-01, 20:26
Dźwięk fajny, ale może się szybko "znudzić".
Jak kupiłem swoją suzę, to miała tylko jeden mały przelotowy tłumik, dźwięk był i owszem zacny, tylko po pięciu minutach jazdy uszy puchły i nie miało się ochoty na więcej
Drugi tłumik dokładałem w trybie ekspresowym
akurat w moim wypadku na filmie brakuje jeszcze jedengo tlumika przelotowego (jest tylko srodkowy od jakiegos diesela.. ale taki akurat mi pasowal:) temu chodzi na niskich troche jak traktor a nie rajdowka:)
Ale przyznam się szczerze że ja puszczałem ten filmik ze trzy cztery razy tak mi się podoba dźwięk Twojego samochodu i jak już to będę dążył aby mój chodził podobnie :) i naprawdę jeszcze raz gratuluje furki ...
_________________ BYŁ : Suzuki SJ50V, 1.3 gaźnik, kibel rura, lekko ruszony, ruda tu i tam.
JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji
po pierwszych poważniejszych testach terenowych powiem tyle ze wymaga drobnych poprawek których wymieniec nie ma sensu (podstawowe chorobu wieku dzieciecego :) oraz jednej większej poprawki zawieszenia tylnego.. dokładniej to tylny most bardziej do tylu,zmiana z radiusow na dwa wahacze wzdluzne oczko-szpilka i sierżant, profesjonalne amortyzatory sportowe typu fox, profender ,procomp... z regulacja, zbioerniczkiem i mozliwoscia serwisowania
ogolnie auto ma duże możliwosci ale juz widze ze raczej kolejne przerobki pojda w strone rajdow szybkosciowych:)
Sjbielko, kawał fajnej maszyny, ale co według mnie najlepsze, dalej wygląda jak Samurai.
Czy mógłbyś mi zrobić foty i opisać jak masz montowaną klatkę na pace?
Czy do blachy, czy do ramy?
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Maverick- klatka montowana tylko do karoserii , z tyłu mam stopy z blachy 4mm od podłogi nad nadkole połączona ze ściana grodziowa.. wg mnie i lokalnego speca od klatek jest to wystarczające.. pewnie zaraz zagrzmi ze klatka miała być do ramy:) wszystko spoko ale ani w załączniku j ani w zadnym regulaminie rajdów nie ma wskazania o montażu klatki do ramy :) poza tym taka jest lżejsza zgrabniejsza i bardziej wytrzymała ponieważ nie mamy elementu dźwigni pod progami... długo by mówić.. temat obmówiony z osobami które się znają i robią to od lat:)
fotkę mogę ci zrobić jak tylko znajdę kartę do aparatu...:):)
Zawias- autka jeszcze nie ważyłem ponieważ dopiero dzisiaj zostanie dopuszczone do ruchu:) ale nie liczę na rewelacje wagowe.. jak się uda to w tym tygodniu go zważę oczywiście tak jak sto w pełni wyposażony z akcesoriami typu hi-lift ,pasami ,paliwem itp..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum