Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-02-25, 22:33
Słusznie Nie dezeluj sosen - przeszkadzają? Nie masz się czym chwalić
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
To nie tak , jak myślicie! Muszę się wytłumaczyć ):
Prowadzę między innymi Zakład Usług Leśnych , a moja Suzuka to narzędzie pracy.
Czasami trzeba wjechać w bardzo trudny teren ( pod zrywkę ), leśniczy ze swoim długim Galloperem nie może wjechać, więc jedziemy wspólnie moim Samuraiem.
W takich przypadkach łamanie małych drzewek, chaszczy to normalna sprawa , LKT robi to skuteczniej i też z obowiązku.
Nie jestem wandalem ,dbam o nasze Dobro Narodowe.
Chwalić się nie miałem zamiaru, zrobiłem tylko zdjęcie mojego zderzaka i tutaj je umieściłem.
Jestem burakiem? Sami oceńcie ...
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2014-02-26, 09:35
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
W tych okolicznościach jestem skłonny posypać głowę popiołem, ale sam przyznaj że bez tej istotnej informacji twój wpis można odebrać w kategorii 'pojechali my z kumplami do lasu i poupalali że ho!", a tak mamy nie upalanie, a czynności gospodarcze. Czyli na legalu.
...nie zmieniam jednak podejścia do zbędnego niszczenia drzew i terenu.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-02-26, 17:30
aaaaaa czyli legalny chuligan
Mnie zawsze marzyła sie praca w lesie, ale na razie zamieszkałem w nim
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Wiek: 40 Dołączył: 03 Mar 2014 Posty: 36 Skąd: Nowy Wiśnicz
Wysłany: 2014-08-17, 11:36
Mam pytanie z jakiego samochodu podchodzą światła pozycyjne razem z kierunkiem do zmotanego zderzaka?? chodzi mi o takie prostokątne? kojarzę takie w Lublinie ale nie jestem pewien :P takie jak w tej aukcji pierwsze zdjęcie:) http://allegro.pl/zderzak...4450151233.html
Nie ma ani słowa o grubościach blach, systemie mocowania, no i najważniejsze - ciężarze tego zderzaka. Bez tego to można oceniać wyłącznie jego wygląd, a nie kwestie praktyczne.
Wygląda na to że ktoś robił go z głową i zgodnie z zasadą 'zderzak do samiego powinien być jak najlżejszy. Przy skrzynkowym raczej ciężko zejść dużo więcej z ciężaru. Na ogół płytę i mocowania robi się z grubszych blach, ale to nie Patrol i jak auto nie będzie topione po klamki, to powinno wystarczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum