Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-03-10, 17:47 krótki long czyli cos na lato
Sam ponieważ lubisz ciekawostki przyszedł mi do głowy pomysł zaadoptowania któtkiego hardtopa do longa cos jak na foto
Ten drugi bardziej mi sie podoba tylko koło zapasowe zostawiłbym tam gdzie powinno być . Byloby to połączenie Twojego pick up-a z moim longiem. Mam juz nawet złomiasty krótki hard który byłby wdzięcznym materiałem na przeróbeczkę. Wchodzisz w to? To znajdę dla Ciebie w moich szpargałach drugi egzemplarz hardtopa takiego
Albo wersje jak na foto
wersja laminatowo brezentowa
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Wysłany: 2014-03-10, 21:19
Eeee, nie widzi mi się to. Szczerze powiem, że to takie nie wiadomo co. Jeszcze całą budę hardtopową kiedyś chciałem przytulić, taką jak u Ciebie jest w awatarku i taki long bardzo mi się podobał i nadal mi się podoba. Jednakowoż to było zanim bliżej się zaprzyjaźniłem z moją Suzi i dostrzegłem szereg zalet otwartej paki. Jedyne co mnie smuciło to śnieg i listopadowe słoty i trochę się martwiłem, żeby się Suzanna nie przeziębiła. Wynikiem zmartwień powstała ryflowa pokrywa samoróbka, która (z naturalną dla mnie skromnością) nie ma co owijać wyszła mi świetnie :D
Reasumując taki pół top nie doda mi punktów do lansu pod gimbazą, nie będę mógł również wykonać mojego flagowego manewru pod marketem :D otwarta paka przydaje się również do zbierania zdyszanych rowerzystek, młodych wózkarek nie zaprawionych w pchnięciu wózkiem na x kilometrów itp.
Ja to bym raczej zainstalował taki fotel, a`la ginekologiczny żeby wygodnie podglądać podwozia wszystkim Gwiazdom... tym na niebie oczywiście, choć i z obecnego rozwiązania w postaci kocyka, spiworka i podusi jestem zadowolony.
Niemniej cieszę się, że z Emilem targu dobiłeś i masz plan na kolejne zabawy z Suzą.
Wysłany: 2014-03-10, 21:56
całkiem sympatyczny. Takich foto jeszcze nie mam w kolekcji. A na ostatniej fotce widzisz lusterko POZIOME?
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Ostatnio zmieniony przez airgaston 2014-03-11, 07:15, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 274 Skąd: Wrocław/Zielona Góra
Wysłany: 2014-03-10, 23:39
airgaston napisał/a:
całkiem sympatyczny. Takich foto jeszcze nie mam w kolekcji. A na ostatniej fotce widzisz lusterko POZIOME? Obrazek:mrgreen:
Jednak zostane przy swoim oryginalnym
Ten na ostaniej fotce wygląda nawet nawet, bo ta na pierwszych dwóch raczej niesmacznie Oczywiście czysto subiektywna opinia.
_________________ Nie ma za dużych kół, są tylko za słabe silniki, za szybkie przełożenia i za mało podcięte nadkola ;)
Wysłany: 2014-04-09, 10:00
Jeśli ma być szczelne to droga przez mękę. Barierki są odkręcane na dwie śruby przy każdym słupku więc to nie problem. Kłopotliwa jest ścianka tylna szoferki. Daszek nad głową za to ściąga się i zakłada w 3 minuty. Na zimę mam dorobioną "pokrywkę" na pakę z ryfla i też nie zawsze mi się "chce" zakładać.
Moim zdaniem jak pickup to tylko dwuosobowy i nie ma co kombinować z przekładaniem top-ów. Jak ma być long w budzie całej, półcałej, nagi to popatrz na fotki Airgastona - znaczy się na jego Samca - w jego wersji da się bardziej bezboleśnie osiągać te stany.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Mar 2014 Posty: 581 Skąd: WWA
Wysłany: 2014-04-09, 11:17
Dzięki. Pickup jest bardziej stylowy :) nawet o desce rozdzielczej bym zapomniała. To bardziej kwestia, gdzie ulokować psa, jakbym miała z kimś podróżować. I tak kombinuję nad jakimś sprytnym rozwiązaniem.
Wysłany: 2014-04-09, 11:31
Pies obowiązkowo w szoferce. Ja bym się raczej zastanawiał gdzie ulokować pasażera. Na pace zgodnie z polskim prawem podróżować legalnie nie może, więc zostaje mu komunikacja miejska, rower, autostop. Pickup jest stylowy to fakt. Jak nowy dres Gardora
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-04-09, 22:03
no to zostaje Ci wersja letnia
wersja zimowa
demontaż zajmuje minutę
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Mar 2014 Posty: 581 Skąd: WWA
Wysłany: 2014-04-10, 08:40
Dziękuję Airgastonie. Oglądałam sobie wczoraj właśnie Twoje fotki Problem w tym, że to jest taki tok myślowy :D : chcę pickupa ------> ale co z miejscami.... może long ------> ale to już zgrabniejszy krótki -------> skoro krótki, to chyba Vitara ------> ale chcę pickupa :D:D:D:D To mniej więcej schemat mego kobiecego myślenia
Dlatego szperałam w tym temacie, bo może coś ciekawego konstrukcyjnie by się znalazło :) A i tak życie zweryfikuje wybory :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum