Wysłany: 2014-03-23, 08:42 II Zlot Klubu Samurai 4x4 - Zapisy
Hello,
II Zlot Klub Samurai 4x4 odbędzie się 9-11.05.2014 w miejscowości Ślubów.
Baza zlotu miejscowość Ślubów - gospodarstwo agroturystyczne http://www.noclegi-wyszkow.pl/
Jestem po dłuższej rozmowie z właścicielką gospodarstwa agro i:
Bardzo gorąco proszę wszystkich uczestników o:
1. Uszanowanie gościnności oraz poszanowanie cudzej własności
2. Nie mielenie kołami na terenie bazy zlotu
3. Nie brudzenie/śmiecenie
4. Pełną kulturę w stosunku samych siebie na wzajem, do właścicieli oraz mieszkańców Ślubowa
5. Rozliczanie się z noclegów od razu po zameldowaniu się na miejscu.
Będziemy mieć naszykowane miejsce na ognisko wraz z drewnem oraz ławeczkami do siedzenia. Ze względu na spora liczbę uczestników i osób im towarzyszących proponuję zabrać ze sobą krzesełka turystyczne/wędkarskie itp. w razie co. Jeśli chodzi o to co będziemy na tym ognisku szamać to trudno jest ustalić z wszystkimi co i jak. W związku z tym w kiełbaski i inne zakąski ogniskowo/grilowe każdy zaopatruje się sam i tak będzie chyba najlepiej. Pamiętajcie o plastikowych sztućcach i jakiś kubeczkach - lepiej mieć swoje jednorazówki dla świętego spokoju.
Adres:
07-201 Ślubów 4
gm. Wyszków
Warunek udziału w imprezie:
1. Trzeba być zarejestrowanym na forum www.samurai.org.pl
2. Przyjechać Suzuki Samurai - tylko i wyłącznie.
3. Opłata za udostępnienie na piśmie terenu wspólnoty mieszkańców Ślubowa wynosi po negocjacjach 1000zł
Koszt ten rozkładamy na auta. Powinno być 35 aut więc składkę ustalam na 30zł od samochodu.
4. 10zł opłata (tradycyjnie) za naklejki pamiątkowe zlotu po 2szt na auto.
NOCLEG
Nocleg w domu Pani Elżbiety przewidziany jest dla 20 osób + drugi domek 8 osób.
[Ł]óżko od osoby 35zł
[N]amiot - 12zł od osoby w tym wliczone są media (prąd, woda, prysznic, WC)
Jeśli liczba łóżek przekroczy 28 nocleg będzie zapewniony w sąsiednich domach.
WYŻYWIENIE - jeśli ktoś ma ochotę (trzeba dać znać do końca kwietnia)
[Ś]niadanie - 15zł
[O]biad - 20zł
Jeśli ktoś już wie czy by chciał skorzystać z obiadu czy śniadania to można dopisać [Ś] lub [O]
PLAN ZLOTU(może ulec zmianie na lepsze :)
Piątek
-Przyjazd uczestników
-Zakwaterowanie
-Zapoznanie z terenem i rozmieszczenie pieczątek na sobotę
- Ognisko integracyjne zakrapiane (Kiełbaska, Piwo i inne takie zakupimy ze wspólnej ściepy na ten cel lub indywidualnie)
Sobota
8:30 Odprawa + zbiórka kasy na opłaty.
9:00 Jazda w teren
-integracja 4x4 (zabawa, upalanie itp.)
19:00 Ognisko - Integracja klubowa :)
Niedziela
Dla chętnych przejazd na piaskownię
Pożegnanie
Jeśli chodzi o pokoje to nie ma tak dobrze jak w Bukowinie ale za to bardziej integracyjnie czyli pokoje 5tki 3jki.
W wypadku większej frekwencji będą dostępne pokoje w sąsiedztwie. W pobliżu są również 3 motele miejscowość Gaj.
Lista uczestników(proszę się wpisywać)
1. Uh Lala [S]
2. Myszon [Ł] [P,S]
3. moziembl [N] [Ś,O]
4. Didymos [N], [P,S], [O]
5. Hałas Jak tylko GaDzik się dokula - nie doturla się jednak
6. She + pilot [N], [S]
7. Dany44 [N] [P?,S] [O,Ś]
8. zajxt 2 osoby [Ł],[S]
9. Ćwieku [N]
10. Wejder (z Małżonką ;) ) [Ł] [P,S]
11. numen - 2 Samuraie 6os [Ł] [P]
12. yahoo33 2os. [Ł] [P,S]
13. Kiszka z Asią [N]
14. Maverick [Ł] [P,S]
15. misiek-888 [Ł] [P,S]
16. KRZYSZAJ 2OS [Ł] [S]
17. radex1 [Ł] 2os.
18. airgaston [S] bez noclegu
19. Damianwa z doskoku
20. dymek84
21. Maror [Ł] [P,S]
22. czesio6969 [S]
23. DUŻY [Ł] [P,S] 2 os.
24. robo 2 os [Ł] [S]
25. Jaszczur [N] [P,S] [O]
26. Art raczej będę [S] ewentualnie jak się uda to jeszcze [P] Jeśli [P] to [N]
27. sokratesb - bez auta [N]
28. Klarens1989 2. os
29. maro20 [N] [P,S] [Ś,O]
30. Wikingc1 [N] [P,S] no food :)
31. ignorancik [S] z Maćkiem
32. rumun [S] 3os.
33. Tomraj [Ł x2] [P,S]
34. bart9018 [S]
35. polonezdriver 2 os
Wszystkich uczestników proszę o podanie mi na PW: nr. rejestracyjny auta biorącego udział w zlocie.
Dane te potrzebne mi są do załącznika umowy o użyczenie terenu przez sołectwo. W razie jakiejś nieprzewidzianej akcji - mamy legalny papier na jazdę dla konkretnych aut. Prosił bym o podanie danych najpóźniej do 7 Maja.
SUPRISE
Kto przyjedzie na zlot Samurai'em na kołach z najbardziej odległego miejsca, otrzyma nagrodę specjalną od firmy Partner 4x4
Kolejna nagroda przewidziana jest dla najmłodszego uczestnika zlotu :D
Ekwipunek (nieobowiązkowy)
- Liny wszelkiej maści
- kamery i aparaty (będzie z czego zrobić teledysk)
- CB Radio - pomocne w komunikacji między załogami
- przybory do integracji przy ognisku
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-03-23, 14:00
Myszon - pokoje integracyjne to nawet coś lepszego od izolatek
Jest jakiś limit osób uczestniczących itp.
Noclegi pomożesz zorganizować czy każdy we własnym zakresie??
Była mowa chyba też o namiotach??
Uwaga ważna informacja.
Zapisy trwają do końca kwietnia. Każdy kto się zapisał lub ma zamiar się zapisać musi określić czy chce spać w pokoju czy w namiocie. Lista uczestników trafi do właścicielki z końcem kwietnia w celu zapewnienia noclegu. Pokoje są po 5 lub 3 osoby w dwóch domach. W razie większej frekwencji będą także pokoje w sąsiednich domach. Jest możliwość rozbicia namiotu na terenie gospodarstwa (również płatna). Proszę o PW osoby które już się zapisały z określeniem się czy łóżko czy namiot.
Wysłany: 2014-03-23, 20:22
Wcześniej pisaliście, że noclegi po około 35 zł od osoby.... ciekawe ile za namioty, bo jak dużej różnicy nie będzie to lepiej się przespać pod dachem i w pościeli. Nie to abym sie upierał sam jestem zwolennikiem namiotów
Ja będę raczej sam, mam też świadomość, że kilku chłopaków przyjedzie z dziewczynami, żonami, kochankami itp, dużo osób będzie po długiej niezbyt komfortowej podróży (ja przylece w niecałe dwie godziny) dlatego przy pokoju się nie upieram.
Przy decyzji czy wybrać opcję spania [P] czy [P] i [S] pomocny był by mega skrócony plan zajęć:
czy przyjazdy w piątek wieczorkiem, pogaduchy i spanie - w sobotę upalanie i integracja - w niedzielę trochę upalania i po obiadku odjazdy??
czy przyjazdy w piatek z rańca, małe upalanko, integracja - w sobotę większe upalanko i integracja - w niedziele z rana odjazdy??
raczej coś w kierunku drugiej opcji tyle że w niedziele dla chętnych jeszcze jedno lajtowe miejsce tam ew. ognisko i rozjazd. Dobrze by było gdybyście pisali czego oczekujecie po trasie bo dzięki temu będziemy wiedzeli jak ją ułożyć. Mój plan to :
piątek- przyjazd do 12.00 do 13.00 zakwaterowanie, później trial i wycieczka krajobrazowa, i integracja
sobota- upalanie w różnych stopniach trudności kto co lubi (pieczątki na koordynaty gps) i wieczorkiem integracja
niedziela- zabawa w piachu ok.południa , później ognisko i rozjazd
_________________ BYŁ : Suzuki SJ50V, 1.3 gaźnik, kibel rura, lekko ruszony, ruda tu i tam.
JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji
Moja wizja jest taka;
Piątek przyjazd i integracja (część osób będzie miała kawał drogi do przejechania, a nie wszyscy pewnie dadzą radę wyrwać się z roboty...)
sobota integracja-jazda-integracja
niedziela integracja niedobitków + ewentualna jazda.
Co do formuły samej jazdy to pieczątki się w miarę dobrze sprawdzają.
Wysłany: 2014-03-23, 21:30
Co do oczekiwań do terenu.... wybredny nie jestem i bardziej będę cieszył się ze spotkania z ludźmi niż z jazdy
A tak na serio to chyba wszystkiego po trochu.....
Trochę błotka i topienia tak aby postrzelać z kinetyka.
Trochę pisaku - trochę minigórek i trawersów.
Jakieś zręcznościówki (dla Kobitek)
Wszystko z możliwością objechania dla tych co dbają o autka.
Sam osobiście nie jestem zwolennikiem szybkościówek i siedzenia sobie na zderzakach przy prędkościach 70 km/h.
Tak poprostu z zamiłowania lubię wolną i bezpieczną jazdę.
Moja wizja jest taka;
Piątek przyjazd i integracja (część osób będzie miała kawał drogi do przejechania, a nie wszyscy pewnie dadzą radę wyrwać się z roboty...)
sobota integracja-jazda-integracja
niedziela integracja niedobitków + ewentualna jazda.
Co do formuły samej jazdy to pieczątki się w miarę dobrze sprawdzają.
Domyślam się że niektórzy nawalą kupę kilometrów i jedni będą o 10.00 a inni o 15.00 sądzę że każdemu należy zapewnić jakąś rozrywkę gdy wczesniej przyjedzie nie mówię o niewiadomo jakim upalaniu. Dany spokojnie też nie jestem zwolennikiem szybkiej jazdy terenówką szczególnie na resorze. Fajnie że wyrażacie swoją opinię, suma waszych opinii będzie zrealizowana w terenie i na spotkaniu :)
_________________ BYŁ : Suzuki SJ50V, 1.3 gaźnik, kibel rura, lekko ruszony, ruda tu i tam.
JEST : Isuzu Trooper, 2.8td, snorkel stalówka, 33", silnik bliżej niż dalej, parę ognisk korozji
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-03-24, 17:31
17 airgaston z juniorem [S] niestety z doskoku na jeden dzionek żeby was poznać
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum