Wysłany: 2010-10-01, 18:17 resory do suzi , jakie mozna podpasowac
witam wszystkich 4x4 suzi . mam pytanko czy niewiecie od jakiego samochodu mozna podpasowac przednie resory ? bo tez jestem szczesliwym posiadaczem samuraja no i chcialbym go troche poprzerabiac w teren offroudowy
Kolega witson ma zmotane od poloneza. Wygląda to tak że kupujesz 8 resorów fso na złomie. Z każdego wyciągasz same główne pióra i składasz tak: głowne pióro pod spodem kolejne główne ale obcinasz uszy(oczka) i ostatnie to najkrótsze. Przespawujesz mocowanie pod rama troche w tył a z przodu dorabiasz nowe mocowanie bardziej wysunięte w przód.
Wady tego rozwiązania to to że wystają resorki z przodu mniej więcej jak u wranglera YJ i troszke bardziej buja furą.
Plusy to komfort porównywalny z mercedesem G :)
Możesz też kupić od YJ ale są drozsze.
Od żadnego innego auta się nie nadają.
Jedyne słuszne rozwiązanie moim i nie tylko moim zdaniem to jest zestaw resorów Old Man Emu za ok 1600zl
Pozdro.
Jeżeli chcesz tylko wzmocnić przednie resory oryginalne to:
tanio- można dołożyć docięte lagi od malucha (jeżeli dostaniesz gdzieś)
dobrze- kupić nową główną lagę
Dokładnie tak, jak Myszon mówi. Zmień resory. Same wieszaki i polibusze nie mają aż tak dużego wpływu na komfort jazdy. Po wymianie resorów poczujesz, jakbyś jechał innym samochodem.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Cześć mam pytanie zmieniłem polibusze i wieszaki + 40mm teraz sami jest tak twardy i sztywny jak gokart co zrobić żeby było bardziej miękko niż jest?
po zmianie na polibusze auto powinno lepiej wybierac i byc bardziej miekkie niz w oryginale .. moze wieszaki zkreciles na "chama" i przestaly pracowac resory tak jak powinny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum