Ale on się też zużywa, jak się w nim błoto czochra bez hamowania. Z dostępnością to się pozmieniało, bo kiedyś tego nie można było dostać tak łatwo.
Bo to panie trzeba wziąć szczękę w rękę i brać na wzór. Nie jest to żadna unikatowa rzecz
Co do zużywania się to niestety nie mogę się wypowiedzieć autorytarnie, z pierwszej ręki - u w/w kolegi zakładaliśmy szczęki nie tak dawno-na wiosną a ponadto nie bardzo lubi topić żelazo - w takich warunkach nie zauważono pogorszenia.
Z obiegowej opinii wynika, że nawet Ci co głębiej topią nie narzekają.
Trzeba by Didymosa i chomika pociągnąć za języki
oczywiście, że się zużywa i na pewno szybciej niż klocki w zaciskach, ale bez tragedii. Jak kupię komplet (taki podwójny jak napisał Hałas) to na cały sezon wystarczy. Jak się robi słabszy trzeba wyregulować przez dziurkę w bębnie i znów działa
Ale fakt, lepszym rozwiązaniem byłaby tam tarcza.
Wysłany: 2014-03-27, 08:37
właśnie założyłem z lowrange wzmocnione stąd i przy okazji zmiana na tarcze była
ale ciągle przymierzam się do odciążenia mostu i tu będę musiał poszukać półosi
nie wgłębiałem się w teksty z forum z usa jakie dobierają, ale podobno jakieś 'stockowe' też pasują
w ostateczności zawsze można coś zlecić
ale to dopiero, gdy ukręcę aktualne półosie a chyba będzie trudno :)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-03-27, 08:42
Ja nabiłem nowe okładziny, jak kupiłem suzę tj. jakieś 4 lata temu i od tamtej pory nie miałem potrzeby regulować szczęk ani razu, ręczny ciągle działa.
Bęben ręcznego jest dosyć wysoko i błoto nie atakuje go tak często jak hebli w kołach.
I jeszcze drobna uwaga co do używania ręcznego na wale - w zasadzie nie jest wskazane używanie go podczas jazdy, szczególnie szybszej, bo może to doprowadzić do rozerwania obudowy reduktora, oczywiście w sytuacji awaryjnej, jeśli zawiodą hamulce i tak nie będzie wyjścia, ale lepiej nie próbować za często
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum