Wysłany: 2011-02-06, 16:12 potrzebny hydraulik z Francji..
WODNY ŚWIAT OD TERA, POTRZEBA SCIAGNĄĆ HYDRAULIZERA!!!!!
po myciu auta
okazalo sie ze cieknie mi gdzies z przodu spod deski rozdzielczej, lub z jej okolic , moze wie ktos jaki zwyczaj jest w suzi, gdzie najczesciej cieknie i skad ,zeby calej deski nie rozwalac, zwlaszcza ze nie mam garazu a na dworze zimno
woda ciekla nawet na poleczke kolo pasazera, oczywiscie nie patrzcie na ilosc wody bo starlem wode, zdjecia tylko pogladowe gdzie cieklo
wiadomo ze jezdzimy po wodzie to nie przeszkadza, ale zeby po myciu albo po deszczu mialo mi moknąc, no tego nie zdzierzę
pozdro
ps. troche duzo tych swiatel u mnie, ale jezdze czesto po plazy, zwlaszcza wieczorem kiedy sluzby spia. Po kolorze piasku mozna rozpoznac czy twardo, czy jak niedawno jeszcze bez dodatkowych swiatel, zassalo mnie po maske
istne ruchome piaski
P1040508.JPG sezamie otwórz się
Plik ściągnięto 297 raz(y) 163,17 KB
P1040511.JPG wszystko na miejscu, prezne i gotowe
Plik ściągnięto 288 raz(y) 159,1 KB
P1040518.JPG woda na poleczce i spod poleczki prosto na palce mojego wyimaginowanego pasazera
Plik ściągnięto 258 raz(y) 156,71 KB
P1040517.JPG pod nozkami cieklo
Plik ściągnięto 267 raz(y) 162,86 KB
P1040516.JPG no i na moje nozki tez mialo odwage
Plik ściągnięto 285 raz(y) 162,85 KB
P1040522.JPG boczek
Plik ściągnięto 280 raz(y) 156,08 KB
aaaaaaaaaaa.JPG a to mój byczek..
Plik ściągnięto 334 raz(y) 161,47 KB
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Ostatnio zmieniony przez albert 2011-02-07, 14:14, w całości zmieniany 2 razy
Sprawdź dren odprowadzający wodę z podszybia na blachy grodziowe komory silnika (drożność , szczelność ). Zwykle zapychają się liśćmi , trawą . Może któryś pękł .
tez tak myslelem na poczatku ale we wrzesniu wszystko bylo robione bo zakladalem obudowe jak widac, zeby liscie nie lecialy. Wiec wszystko tam starannie zrobiłem, no chyba zeby..
sprawdze jeszcze raz
chyba kolego mirek372 mozesz miec racje bo niby skad to leci,
wiec trzeba tam znowu zajrzec
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
Wysłany: 2011-02-06, 17:17
ja bym sprawdził uszczelke pod ta składana ramką szyby, Po pierwsze jest mega badziewna a po drugie raczej szyby nie składasz wiec nie wiadomo co sie tam z ta uszczelką dzieje. Albo sciana grodziowa gdzies ma jakiś otwór gdzie mogła byc jakaś zaslepka i wyleciała
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
moze bedzie jutro cieplo to posprawdzam i napisze co bylo. Szyba fakt, jak widzisz jest snorkel wiec nie jest skladana, moze byc i tak ze uszczelka jest dziurawa, o ile tam jest
dzieki kolego
pozdro z nad morza
Wysłany: 2011-02-07, 13:50
hehe no możliwe że już masz po kłopocie ja pamietam kiedys mi sie odczepił przewód od spryskiwacza i nie dosc że wewnątrz rąbało alkoholem to zaczeło cieknac spod deski rozdzielczej
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
podłącze sie pod temat bo mi sie leje pod nogi kierowcy - jak auto stoi dluzej na deszczu to kapie gdzies w okolicach puszki z bezpiecznikami albo blizej deski tam gdzie przekazniki chyba sa - podejrzewam ze po kablu z anteny splywa ale jak ktos ma jeszcze jakies podejrzenia poza wyzej wymienionymi to bede wdzieczny
pzdr
zaczelp padac, co za aura, musze wjechac gdzies pod daszek i zobaczyc czy w dole gumy nie ma zatoru, bo wyglada jakby woda nie miala ujscia, Guma wyglada na ok, nie jest sparciala i nie ma widocznych pekniec. Sprawdze to jeszcze raz, w sumie dobrze ze pada to wyczaje na biezaco co i jak
pozdro
mirek 372 wychodzi na to, ze znowu sie zapchalo, troche jezdzilem po plazy nieraz podczas burzy , wiec wiatr ostro sypal po ,, oczach,, no i wyglada na to ze zapchal i nie ma droznosci
sprawa rozwojowa zalozylem ,,obejmy, plastikowe i zaczelo lac z góry z plastikow- werdykt plasticzek a raczej jego wnetrze musi byc zapchane , trza rozebrac, narazie zastanawiam sie jak do niego dojsc bo zeby to rozkrecic to trzeba chyba po setce byc, za trzezwiaka, ni ch..., no nie da sie
Myszon doradzil zeby przepchac szlaufem- i pomoglo
zupełnie przypadkiem znalazłem odpowiedz na moj problem tu: http://samurai.org.pl/vie...da4588ffb9#6742
wychodzi na to ze jak leje sie na kable po lewej pod kierownica i sprzeglo winne sa zatkane odplywy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum