Wysłany: 2013-10-31, 11:25 Malowanie wnętrza- czym najlepiej, jaka farba
Po całkowitym rozebraniu i wyczyszczeniu chcę pomalować wnetrze budy, przy okazji zmienić kolor z zielonego na czarny. Czym najlepiej malować- pistolet, czy pędzel, spray ??? Jaką farbę zastosować ? akryl, poliuretan, ??? kupiłem wczoraj renowacyjną ale nic nie kombinowałem bo potrzebuję coś wytrzymałego na ścieranie i syf ( podłoga) no i aby wizualnie reszta jakoś tez w miare wygladała. Co stosujecie sprawdzonego ?
Wysłany: 2013-10-31, 12:27
Ja wywalilem caly srodek tzw. Barankiem i sprawdza sie swietnie, malowane pistoletem. Pod tym auto jest zrobione minia zeby zadna ruda nie wyszla na wierzch.
- piaskowanie podłogi i matowienia całego środka
- podkład epoksydowy
- na podłodze baranek na bazie żywic syntet.
- na całość wnętrza poszedł poliuretanowy lakier strukturalny w kolorze plastików Samuraia
Wysłany: 2014-04-18, 21:25
możesz zerknąć w temat kolegi yenko w dziale mój samurai. Zamknięte profile pryskał jakąś farbą z rybiego oleju :D jakiś czas już mu buda stoi więc można zbadać zagadnienie czy się nie pomarszczyło, nie spłynęło do oceanu tudzież czy Greenpeace nie oflagował jego garażu.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pytanie brzmi "jak" nie "czym" .Progi są ....nazwijmy to "puszką zamkniętą". Tradycyjny pistolet do lakieru odpada....takim do konserwacji z wężykiem ktoś próbował? Efekt chyba marny będzie....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum