Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2014-05-05, 15:55
Nie wiem, czy nie wkradl sie blad w liscie osob. Przy Klarensie sa wpisane 2 osoby, a osobno jestem wpisany ja, jako sokratesb. Teraz tylko pytanie, czy za druga osobe na liscie przy Klarensie robie zdublowany ja, czy ktos inny jeszcze... :)
PS W ramach scislosci: Na zlot jade wlasnie z Klarensem. :)
Jestem po dłuższej rozmowie z właścicielką gospodarstwa agro i:
Bardzo gorąco proszę wszystkich uczestników o:
1. Uszanowanie gościnności oraz poszanowanie cudzej własności
2. Nie mielenie kołami na terenie bazy zlotu
3. Nie brudzenie/śmiecenie
4. Pełną kulturę w stosunku samych siebie na wzajem, do właścicieli oraz mieszkańców Ślubowa
5. Rozliczanie się z noclegów od razu po zameldowaniu się na miejscu.
Będziemy mieć naszykowane miejsce na ognisko wraz z drewnem oraz ławeczkami do siedzenia. Ze względu na spora liczbę uczestników i osób im towarzyszących proponuję zabrać ze sobą krzesełka turystyczne/wędkarskie itp. w razie co. Jeśli chodzi o to co będziemy na tym ognisku szamać to trudno jest ustalić z wszystkimi co i jak. W związku z tym w kiełbaski i inne zakąski ogniskowo/grilowe każdy zaopatruje się sam i tak będzie chyba najlepiej. Pamiętajcie o plastikowych sztućcach i jakiś kubeczkach - lepiej mieć swoje jednorazówki dla świętego spokoju.
Mniej więcej naliczyłem 35 aut więc ustalam że robimy ściepkę na teren po 30zł.
Od osób które pojawią się w piątek od razu zbiorę kasę gdyż umowę muszę podpisać w piątek wieczorem. Resztę kasy i tak muszę założyć ze swoich za osoby które przyjadą na sobotę. Na razie to tyle.
Wysłany: 2014-05-06, 20:04 Wspólny wyjazd z Mazowsza...
Witka, zlot już coraz bliżej więc może by zlepić jakąś małą kolumnę bojową?
Część aut będzie w okolicach Warszawy o jakiejś porze, tam mogą się dołączyć auta z Mazowsza ten kto da radę i razem można zajechać do Ślubowa : )
Ja planowałem najpóźniej o 13 jechać S8 dalej przez Marki i na Wyszków.
Dajcie znać - może się uda choć parę sztuk zlepić.
Kiedyś jeździłem na takie zloty i na kolejnych stacjach benzynowych dołączały autka - trasa była zaplanowana więc każdy wiedział co i jak.
Nawet 30 parę autek momentami jechało przez pół Polski.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-05-06, 20:34
Ja jednak przyjadę w piątek wieczorkiem i rezygnuje ze śniadanka tak więc Myszonie moja opcja to
[N] - namiot z piątku na sobotę, co z niedzielą będę wiedział na miejscu.... w niedzielę syn mi kończy 5 lat i chciał bym być w domu ale obiecuję, ze w sobotę posiedzę do końca.
[P,S]
[O] - obiadek chętnie wtrące.
Mam jeszcze taką małą prośbę, nie będe miał ze sobą nawigacji tak więc prosił bym aby ktoś z pierwszych przybyłych miał włączone radio CB na 19 kanale co bym nie błąkał się na ostatnim kilometrze komuś po polach
Lub na ostatnich kluczowych skrętach można by było jakieś białe kartki w koszulkach poieszić z napisem 4x4 i strzałką??
No chyba, że dojazd jest bajeczni eprosty i nie ma kombinować
OK Dany będziemy na CB19.
Co do kolumny kierowniczej to owszem jadę Mój wyjazd przewidziany jest o godz: 8:00 więc do wawy zajadę ok 12 max 13:00. Jedziemy Na pewno na 2 Samuraie bo 3ci coś kombinuje i wątpie że będzie jechał z nami. Moja trasa to. E77/S7 z Jędrzejów/Kielce/Radom/Janki/WaWa - tel. do mnie chyba każdy ma więc możemy być w taczu. Jak co to pod PKiN były by jaja zrobić taką fotę Samców albo na moście świętokrzyskim czy tam gdzieś na tamce. Jestem chętny
Myszon no to dokładnie będziesz w okolicy o godzinie mojego wyjazdu, ale telefonu do Ciebie akurat ja nie mam - podeślij na PW. to się zgadamy.
PKiN pisałeś wcześniej że obstawiasz na niedzielę, ale mogę lecieć z Wami przez centrum z Janek.
Moim zdaniem jednak lepiej ominąć w Raszynie Wawę i na S8 pociągnąć - dłużej ale bez korków raczej.
Jak masz jednak opanowaną traskę via Centrum - lećmy tamtędy.
Ktoś się podłącza? - jest nas 3 Roninów! Zbiórka Janki ok. 13 lub dalej po trasie odpowiednio później.
Myślę że ok 14 powinniśmy być w Ślubowie. Art jestem otwarty na wszelkie trasy czy to przez Wawę czy bokiem no problem.
Możemy się styknąć w Jankach pod KFC chyba czy McD - whatever Nie wiem czy nie będę tam ok 12:00
McDonald tam jest : ) - daj znać jak będziecie wlatywać do Radomia - pewnie koło 11 jakoś to będzie - zobaczymy - postaram się być wcześniej jak Wy na 12 szacujecie.
Obgadamy w Jankach jak jechać ostatecznie - jest takie ludowe powiedzenie: Wszystkie drogi prowadzą do Ślubowa, a jak masz Samuraja to nie musi być nawet tych dróg! : )
Niestety GaDzik na wieść o ta długiej trasie drążkiem kierowniczym zrobił o taką minę:
Żebym czasem nie nabrał ochoty na szybką reanimację ujawnił jeszcze luz na łożysku ataku z tyłu.
Tak więc jak by ktoś potrzebował pilota i jechał przez Poznań lub Konin to będę zwarty i gotowy.
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2014-05-07, 03:53
Hmm, Duzy, no u mnie to tak wyglada, ze mam szkole i koncze o 14:45, moglbym sie ewentualnie urwac z 2 ostatnich lekcji, ale na pewno nie z calego dnia, bo bylem w Biezszczadach i opuscilem 3 dni... :( Jezeli wyjezdzac bedziecie rano, to niestety nie pojade. Jak po poludniu to raczej tak. Ale to wszystko zalezy od kosztow jakie bede musial poniesc, bo biedak jestem... Pytanie mam, czy to kilkanascie zlotych za namiot, to za dwie noce, czy trzeba te kwote x2 policzyc?
[ Dodano: 2014-05-07, 03:57 ]
I czy jezeli w koszt miejsca namiotowego wliczony jest prad i woda, to czy jest tez gaz, albo kuchenka do podgrzania konserw, czy musze brac swoja?
hałas z całym szacunkiem ale Tobie zawsze coś sie stanie przed zlotem może kup sobie zamiast samca bilet na Intercity -sorry nie mogłem sie powstrzymać.
PS Myszon proszę o relację na FB ze zlotu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum