Wysłany: 2014-05-13, 10:04 Skwer tylko dla zalogowanych
Witam
Poddaje pod dyskusje taki temat bo już kilka osób pytało mnie o możliwość ukrycia skweru dla osób niezalogowanych, na skwerku poruszamy często różne osobiste sprawy - pewnie stąd te prośby.
Pojawiają się dwa pytania, pierwsze do administracji która zarządza tym od strony technicznej - czy istnieje taka możliwość?
Drugie do Was drodzy użytkownicy forum, co myślicie o takim rozwiązaniu? Oczywiście drugie pytanie ma zasadność wyłącznie w przypadku spełnienia warunku pierwszego ;)
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.
Ostatnio zmieniony przez slavok 2014-05-14, 00:06, w całości zmieniany 3 razy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Mar 2014 Posty: 581 Skąd: WWA
Wysłany: 2014-05-13, 10:11
Też się kiedyś zastanawiałam nad tym :) Z jednej strony skwer to było akurat coś, co mnie przyciągnęło do tego forum - taki rodzinne się wydawało :D. Ale czasem faktycznie taka prywata leci, że może bezpieczniej by było po zalogowaniu.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2014-05-13, 11:46
Jak dla mnie to bez sensu ukrywanie skweru bo nie zawsze się loguję jak chcę przeczytać co się dzieje, a poza tym jak ktoś będzie chciał poczytać skwer to i tak jakoś się do niego dobierze. Ot tyle czasu było dobrze i nikt się nie przejmował, że ktoś czyta. No i co, że ktoś czyta ?? Kogo obchodzi, że ten ma długiego (zielonego z białymi zegarami) a tamten krótkiego i stringi tzn springi :) niech se czytają Takie moje zdanie i nie mam nic do ukrycia :)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-05-13, 11:48
Na innych forach, na które zaglądam, shitbox jest dostępny tylko po zalogowaniu i imho jest do dobry pomysł.
Oczywiście jak ktoś zechce poczytać to się zaloguje, ale nie ma sensu, żeby wszystkie treści były dostępne dla osób postronnych, które nie zamierzają się rejestrować.
Wysłany: 2014-05-13, 13:04
Proponuję zrobić temat - ankietę, z czasem trwania np 7 dni by rzadziej logujący mogli również wyrazić swoje zdanie, podkleić tymczasowo w ważnych tematach, wynik potraktować jako demokratyczny i wolę większości uszanować.
Tylko jaką metodą wybierzemy metodę głosowania? :D >>Klik<<
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-13, 20:59
Na innym forum tez wystapił ten problem
Ludzi za i przeciw było mniej więcej tyle samo. ukryto tylko dla zalogowanych. Moje zdanie: dla mnie jest to obojętne
Może też sobie przeczytać i pomyśleć "co za zbiorowisko baranów, smarują jajka pastą do zębów i hodują pająki pod łóżkiem" bo nie zna klimatu forum. Każda decyzja pociąga za sobą minusy dodatnie i ujemnie.
Dodałem ankietę.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum