Wysłany: 2010-12-01, 19:40 WYPRAWY
Witam, tak sobie szukam i nie udało mi sie znaleść a dosyć ciekawy temat.
Ja osobiście napalony jestem na jakiś wyjazd do Mongoli i z miłą checią bym ten pomysł zrealizował tylko trza mieć jakiegos kompana z podobnym sprzetem ( jak wiadomo w kupie raźniej ) Kiedys chciałem jechać Łada Nivą( łatwiej bo części wszędobylskie) natomiast skoro posiadam samiego to myśle że dało by sie nim zrobic te 10 000 km bezawaryjnie:D.
Co do trasy to myślałem żeby jechać przez Ukraine, Rosje, Kazachstan i wreszcie MONGOLIA
Jak by był kto chetny do realizacji takiego czegos jestem do usług zawsze "chętny"
WITAM
JA bym wolał żebyśmy
się MY zebrali wszystkie SUZUKI z FORUM
i gdzieś spyknąć razem . KIEDYŚ już pisałem
na temat jakiegoś ZLOTU ale coś ucichło .
Wysłany: 2010-12-01, 21:10
A co do asfaltowych dróg to w Mongoli masz tzw drogi umowne tzn wyznaczasz sobie kierunek i jedziesz po dzikim stepie:D praktycznie zero asfaltu tylko step, znam Mongołke z Uan Bator która w Polsce mieszka
_________________ Suzuk - 1,3 wtrysk , Old man +2'', MT 215/75/15
WITAM
JA bym wolał żebyśmy
się MY zebrali wszystkie SUZUKI z FORUM
i gdzieś spyknąć razem . KIEDYŚ już pisałem
na temat jakiegoś ZLOTU ale coś ucichło .
też bym tak wolał, dobry pomysł. trza by coś pomysleć.nawet już teraz, żeby jak najwięcej osób mogło sobie zoganizować czas np.na wiosnę....no i jest jeszcze problem z miejscem takiego zlotu, zawsze Ktoś będzie miał za daleko.
Samurai_krk
Myślę, że jak byśmy się spotkali dwa lata temu, to już po zarzuceniu tematu rano byśmy byli gotowi na wyjazd:D
Dzisiaj ciężko poświecić kilka ładnych tygodni: praca, rodzina (w tym dziecko) mogą nie być na tyle wyrozumiali....
... ale Ukraina, czy Rumunia jak najbardziej. Z plecami trudno, na starość będą tak czy inaczej boleć:)
A swoją drogą zrobić zlot Samuraiów - bajka.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Wysłany: 2010-12-02, 14:29
no wyjazd na Ukraine dośc realny głównie z powodów finansowych i czasowych więc tylko sie zgadac bryki przeglądnąc znaleśc wolny termin i w droge:) proste nie?:P
WITAM
JA myślałem o terazniejszym czasie
puki śnieg świerzy
a co do punktu spyknięcia to np. centralna
POLSKA - każdy by miał blisko
ALBO WY coś wymyślcie
JA moge dojechać prawie
w każdy zakątek POLSKI
TYLKO datę ustalić
to nie jest takie proste, trzeba mieć jakies tereny do pojeżdżenia.dwa czy trzy samuraie mogą sobie pograndzić, ale co innego jak zjedzie się zgraja offoroaderów...jest jeszcze kwiestia noclegu i takie tam.... ,a jeżeli chodzi o zimę to ja na pewno odpadam bo po pierwsze nie za bardzo lubię po śniegu upalać....po drugie poświęcam ten czas na przygotowania do sezonu:)
Wysłany: 2010-12-04, 09:10
Witam,raczej nie miałem w zamyśle zorganizowac zlotu ( aczkolwiek fajny pomysł) tylko znaleśc jakas chętna osobe( alko kilka) na udział w jakiejś fajnej wyprawie na wschód np Ukraina, Mongolia, Kazachstan. Tak żeby jechac w min 2 auta.
Pozdrawiam
Hej!
Ja i kilka osób planujemy w te wakacje dojechać na Krym. Plan jest taki, żeby dojechac do Mariumpola i stamtąd wzdłuż wybrzeża na Krym. Już bez dotykania czarnego :D Jeśli ktoś byłby naprawdę chętny to będzie bardzo miło jechać większą ekipą:)
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum