Złego słowa na resory nie powiem. dwa i pół roku na nich latałem bezawaryjnie. po pierwszej godzinie poszlo mi na korzeniu pióro główne. Później 7 godzin cisneliśmy na złamanym i moście spietym pasem
bardziej chodziło mi o to zdjęcie z gazety, przed startem
na moście przywiązanym pasem udało się Ciapkowi zająć 4 miejsce na 40 załóg, wśród których były naprawdę konkretne auta. W nagrodę za taki wyczyn, nie moglibyśmy mu odmówić takiego samego tylnego zawiasu jak w Żółtasie
Oslone przodu akurat robimy teraz bo i tak mam do niej rury ale to tylko na jeden rajd. Pozniej cala klatke wywalamy przycinamy tyl i przod wywalamy bude i robimy nowa klatke ktora wypelnimy panelami z aluminium.
Oj tam oj tam. Zoltas to praktycznia sam wszedzie wjezdza :):).
A tak na powaznie to jak dla mnie niedoscignionym wzorem co do umiejetnosci kierowcy i pilota a takze bezawaryjnosci auta jest zaloga Robert Mrozek Miroslaw Klodka Samuraiem.
[ Dodano: 2014-05-25, 18:02 ]
Niedziela, wybory, .... Nie ma czasu trzeba budować Ciapka :)
Zawias skończony !!!! i pomalowany. Czeka na ponowne złożenie.
Pomału buduje się nowy przód. był inny koncept ale wyszło jak zawsze czyli na spontanie :)
\
A tu mali mechanicy i cztery suczki w naszym Hamster Garage
Mój jest Żółtas
Ciapek Adalberta
ten czarny z tyłu, to nabytek kolegi, którego zaczynamy przebudowywać
a ten czarny, rozłożony pomiędzy, to baza do budowy zabawki na sprzedaż, ale to jeszcze trochę potrwa ;)
Walka trwa. Jutro przyjdzie nowy bak i łożyska tylnych półosi to w końcu będzie można założyć koła i kawałek się przejechać. Dziś złożenie i pomalowanie tyłu i troszkę dziubnięty przód. No i Mały najebał się przy sciaganiu pierscieni zabezpieczających łożyska półosi :)
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2014-05-28, 08:44
Mam pytanie jaka jest cena tych pierscieni ktore czymaja lozysko oczywiscie mowimy o tyle i czy wogloe mozna to dostac czy to zaspawujecie jak nie ktozy robia
_________________ 1,6TD VW, kopia Simex, kinetyk, lift nie wiem o ile haha ale daje rade, spring, CB-radio tel. 883-043-572 w razie W
da się kupić na alledrogo te pierścienie, albo dorobić u tokarza.
Teraz kupiliśmy je w komplecie z łożyskiem i uszczelniaczem za 69zł/szt (jeden sezon powinny przelatać)
Choć nie jest to zgodne ze sztuką, ja zawsze przyłapuję w jednym punkcie, bo już widziałem wysuwającą się całą półoś z kołem podczas jazdy, a bardzo bym tego nie chciał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum