Wysłany: 2014-05-21, 08:41
Zawias napisał/a:
Pisałem o tym już kilka razy.Najważniejsze,że doszedłeś.Mnie to tez trochę zdrowia kosztowało i natychmiast to opisałem na obu forach.
Dokładnie tak Zawiasie, ja się tylko odwołałem do Twoich rad w tym zakresie, które faktycznie kilka razy czytałem i na skwerze i w tematach tutaj. Gratki Airgastonie rozwiązania problemu. Będzie pewnie jeszcze większy bananek na kolejnym zlocie ;)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-05-21, 10:18 Re: no i problem rozwiązany
airgaston napisał/a:
Oryginalna linka sprzęgła ma obudowe w której stalowe druciki idą wzdłuż obudowy (równolegle do stalowej linki sprzęgła) przez co mimo 2,5m długości nie skraca sie mimo wysokiej temperatury. Zamienniki są robione jak typowe linki i pancerz jest inaczej skonstruowany. Obudowa to spręzynka oblana plastikiem wewnątrz której poprowadzona jest linka sprzęgła.
To ciekawe.
Wszystkie samuraiowe linki sprzęgła które miałem w ręce, miały pancerz zrobiony ze spirali/sprężyny
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-05-22, 03:40
No właśnie sprężyna jest na zewnatrz a pod spodem linki wzdłuz, których w zamiennikach nie ma.
Zawias a jak jest z dieslem renaultowym? Tez wydech smyrga linkę?
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
No właśnie sprężyna jest na zewnatrz a pod spodem linki wzdłuz, których w zamiennikach nie ma.
Zawias a jak jest z dieslem renaultowym? Tez wydech smyrga linkę?
mam diesla renault w samcu wydech idzie z innej strony niż linka i napewno nie nagdzieje się od wydechu :)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-07-11, 22:29
A teraz przez przypadek problem zniknął całkowicie. Złamałem kawałek obudowy linki to co wchodzi w skrzynie przy gumce która sie nagrzewa i mieknie tragicznie i zmuszony byłem założyc oryginalny nabytek z ASO. i CUD. Wszystkie niedogodności zniknęły. Biegi wchodzą leciusieńko jak w rollsie zawsze i wszedzie niezależnie od temperatury. Wniosek tanie linki zamienniki sa zle skonstruowane. dla potomnych
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum