A ja praktycznie w pelni przyznaje racje Sikorskiemu Kazdy kto mota cos we wlasnym zakresie jest za to odpowiedzialny i biorac sie za cos winny jest poznania chociaz by podstaw techniki za ktora sie zabiera. Jednak nie zmienie zdania co do sposobu dzialania domowych majsterkowiczow (miedzy innymi i ja) oraz firma babrajacych sie w motaniu terenowek. Ale tez nigdzie nie mowilem ze ci co sie biora za wachacze do samuraia nie wyliczaja chociaz by podstawowaych parametrow. Jezeli chodzi o dlugosci wachaczy (rzecz jasna im dluzsze tym lepsze ale poddane sa wtedy wiekszej sile skrecajacej i gnacej -naprezeniom) , polozenie spoczynkowe panharda sie nie wylicza -jego najlepsza pozycja to poziom co jest niestety praktycznie nie mozliwe do wykoniania ,poniewaz najlepiej jezeli ma identyczna dlugosc jak drazek kierowniczy i taki sam kat pochylenia
Dlugosc sprrezyn zalezna jest od naszych widzi mi sie jesli chodzi o skok zawieszenia ,a dlugosc amorow dobiera sie do amplitudy ugiecia i rozciagniecia sprezyny (inaczej sprawa sie ma gdy jedna ze stron sprezyny nie jest na sztywno mocowana do kielicha tylko ma mozliwosc sie odrywania)
Co do filmiku ktory wyslales nie jest to wina zlych wyliczen ,a dupnego wykonania (pewnie spawu ktory puscil) -dlaczego tak sadze? bo zawieszenie jedyny ciezar jaki mialo to ledwo rozpedzony samurai do wychamowania -zadnego mega skoku ,glebokiej dziury czy ekstremalnego wykrzyzu tam nie bylo
Co nie zmienia faktu ze zawinil czlowiek
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Wiem to,że w okolicznych warsztatach jak sie poprosi o rachunek za robote, to oczywiscie plus vat-23%, co zwykle sie kończy bez papierka.A jasli chodzi o same modyfikacje, to tak naprawde powinno auto pojechac do rzeczoznawcy, a na podstawie jego opinii następuje, lub nie nastepuje dopuszczenie do ruchu.Kto to robi.Przeglady doskonale wiemy jak sie odbywaja- mowa o bardziej zmodyfikowanych autach.
Przeciez ja tu nie napisałem ze bede robił na pałe...Ksikorski zrozum ze po to napisałem na forum ten temat zeby zebrac troche informacji,zdjec i usłyszec co i jak... i nie mam zamiaru zrobic tego na odp... bo ja tym bede jezdził i nie zamierzam sie zabic.A po drugie to bede to robił z ludzmi co maja pojecie i głowe na swoim miejscu i fuszerki nie robia....nie które konstrukcie robione w garazu/studole sa duzo lepsze i solidniejsze niz robione przez firmy tak jak napisał kolega wczesniej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum