Najlepiej to zrobić sobie z tyłu mocowanie na taki odbój jak jest z przodu. Ja za niedługo będę takie coś motał jak wyklepie resory. A same odboje zrobiłem z gumy od lemiesza do Ursusa.
Wiem o co chodzi. Bo jak zrobisz z tyłu takie samo mocowanie odboju jak z przodu (mocowanie do ramy) to wtedy będziesz mógł obniżać odbój. Bo normalnie to odbój jest przymocowany do mostu i nie ma go jak zmodyfikować.
Ostatnio zmieniony przez Yabu 2011-02-07, 21:56, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli z tyłu masz lift to też by się przydało. Szkoda resora. Czym większy lift a odbój nie został zmodyfikowany to resor będzie miał większy skok i będzie się szybciej uklepywał (przez zbyt duże wygięcie).
Ostatnio zmieniony przez Yabu 2011-02-07, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Jak nie masz odboju to resor ma dość duże ugięcie i przy wertepach będzie się mocniej zużywał. Do tego jeśli nie masz w ogóle odbojnika to most będzie walił o ramę a to niezbyt zdrowe.
przemo jak się spisuje tył z tymi odbojami? to są te mniejsze czy te większe odboje? ja u siebie mam spoa i kupiłem te mniejsze odboje, przymierzałem tak na szybko i wydają się być za duże, mógłbyś zmierzyć jaką masz odległość(prześwit) od odboju do mostu?? z góry dzięki.
przemo jak się spisuje tył z tymi odbojami? to są te mniejsze czy te większe odboje? ja u siebie mam spoa i kupiłem te mniejsze odboje, przymierzałem tak na szybko i wydają się być za duże, mógłbyś zmierzyć jaką masz odległość(prześwit) od odboju do mostu?? z góry dzięki.
muszę to pomierć dla precyzyjnej odpowiedzi na pewno odbój pracuje i jest z pewnością trochę miażdżony przy kontakcie z mostem, ale przynajmniej mam pewść, że mi opona się nie przetnie jak się może zdarzyć przy oryginalnym odboju.
[ Dodano: 2011-02-13, 12:28 ]
Kosa napisał/a:
PrzemoCK z innej beczki jak się spisują OPONY, które ma twój teść?? Dobre są w terenie??
te opony to najtansza kopia bf g z globgumu rozmiar 205/70 i musze przyznac ze na sniegu tesc mnie objezdzal na gorkach ale to na śniegu, w terenie ciezkim razem nie bylismy...
jak na opone za 200zł to 100x lepsza robota jak AT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum