Jeszcze tak do konca sie nie poddalem. Mam czas jeszcze na przemyślenia. Do jesieni jeszcze trochę czasu zostało. Ale dla mnie to że w off road chce wejść to jest pewne.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2014-07-01, 16:56
ja kupiłem samochód przerobiony troche bo też nie mam talentu twórczego i teraz go we dwóch rzeźbimy i to co moge to sam poprawiam. ale jak bym miał go z gołego samca tak przerabiać to sporo wiecej by mnie wyszło ;) wiec sugeruje Ci to samo bo jak zaczniesz tego swojego robic to na same czesci wydasz fortune a na robocizne to już w ogóle :) wiec ja bym Ci radził kupic coś fajnie zrobionego i później tylko ulepszac kiedyś coś zajxt mówił że bedzie chciał sprzedac swojego to jak dobrze z nim pogadasz to Ci sprzeda :) a jego samochód naprawde dobrze robi w błocie tylko pewnie z rok byś musiał poczekac
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Mam takie pytanie.
Czym się różni w praktyce blokada mini spool od pospawanego mostu?
Czy jak ma się blokadadę mini spool to dwa koła zawsze na równo się kręcą tak jak na pospawanym moście ?
[ Dodano: 2014-07-06, 10:28 ]
Wiem ze się nie powinno pisać postu pod postem ale jak edytowałem wcześniejszy to temat się nie odświeża i nikt nie odpowiada na pytanie bo już trochę się temat przedawnił i mało kto pewnie wchodzi. Pomyślałem ze nie będę dla jednego pytania zakładał nowego tematu. Więc jak to jest z tą blokada? :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum