Panowie, mam sobie 1.9 tdi 105km i przeszlo mi przez mysl zeby sobie podniesc troche mocy. Czy ktos z was robil sobie podobna operacje? Warto? Z jednej strony fajnie bo moment wzrasta, z drugiej znowu strasza ze sie moze psuc. Nie wiem ile w tym prawdy. Znalazlem firme w Krakowie ktora bierze za taka operacja 1000 i robione po bozemu na hamowni.
Warto, o ile samochód nie ma nawalone 300tys km i podzespoły są w dobrym stanie to nic się nie będzie działo, oczywiście osoba która będzie to robiła musi mieć o tym pojęcie ale 1.9 Tdi to tak znana jednostka, że większość ma ja rozpracowana do perfekcji, po za tym to pancerne silniki. Rób śmiało. Miałem kilka diesli i każdy był potraktowany programem. Z tego silnika wyciagniesz 135-140km oczywiście jeżeli wszytko sprawne.
Aa i polecam Ci ttc i Compsport jeżeli chodzi o Tdi w kraku.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
z hamownią lepiej, bo najpierw przeprowadza diagnostykę silnika i dopiero zaczną modzić mapę. a na przebieg nie ma co patrzeć chyba, że jest się pierwszym właścicielem ;)
[ Dodano: 2014-07-09, 10:36 ]
A ta firme ktos kojarzy : http://www.detech.pl ? Koledze za 1000 zrobili. Ten Comsport wstepnie wola 1400, to nie wiem czy warto dokladac.
Wiesz co miałem tam robić subaru ale gość mówił, że jedynie otwierając kompa może mi to zrobić a tego chciałem uniknąć, w każdym razie gość ogarnięty bo z nim gadałem telefonicznie i sporo tych samochodów robi z sukcesem :) to TTC dzwoniłeś?
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Do TTC jeszcze nie. Sklanialbym sie do tego CompSportu bo mam z roboty 10 minut, bym zostawil rano i po pracy odebral. Ale to musze sie potargowac. Kolega zrobil 50k na chipie z tego detechu i mowi ze problemow nie ma.
Z rozbieraniem kompa chodzi o to, że nie każdy z tunerów ma odpowiedni soft i interfejs który pozwala to zrobić po kablu do takich wynalazków jak diesel subaru i by wrzucić inne mapy trzeba się dostać fizycznie do komputera by wpiąć się bezpośrednio do chipsetu. Ja chciałem tego uniknąć z różnych względów.
po programie jest 177KM/393Nm.
Panowie, mam sobie 1.9 tdi 105km i przeszlo mi przez mysl zeby sobie podniesc troche mocy. Czy ktos z was robil sobie podobna operacje? Warto? Z jednej strony fajnie bo moment wzrasta, z drugiej znowu strasza ze sie moze psuc. Nie wiem ile w tym prawdy. Znalazlem firme w Krakowie ktora bierze za taka operacja 1000 i robione po bozemu na hamowni.
Ja mam szkode zrobiona z 110 na 142. Latam juz 4 lata i zrobione mam na programie okolo 150 tysi.
_________________ Jest Samiec i jego młodszy brat Jamnik...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-10, 22:45
Ja od roku mam zrobione w PT Cruiser silnik 2,2 ze 120 na 150KM.Zadnych niespodzianek i kłopotów.Moze tylko przy raptownym przyspieszeniu, puszcza tzw czarnego "bąka"
Bez hamowni tylko z wykorzystaniem tzw boxa. Cena ok 250PLN, montaz samodzielny(przepiecie kostek)
Ja od roku mam zrobione w PT Cruiser silnik 2,2 ze 120 na 150KM.Zadnych niespodzianek i kłopotów.Moze tylko przy raptownym przyspieszeniu, puszcza tzw czarnego "bąka"
Bez hamowni tylko z wykorzystaniem tzw boxa. Cena ok 250PLN, montaz samodzielny(przepiecie kostek)
Bez hamowni to jak wrozenie z fusow z moca.
Ale z tym bakiem to prawda, przy mocnym ruszaniu strzeli z rury...
Diesel musi kopcic...
_________________ Jest Samiec i jego młodszy brat Jamnik...
Wyczytalem ze boxa odradzaja "znawcy tematu". Zreszta jak mam spac spokojnie ze jest dobrze zrobione to trzeba dolozyc zeby wgrali tak jak ma byc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum