Wysłany: 2014-08-01, 11:00 Przełącznik zespolony
Witam!
Może było już na ten temat, ale nie znalazłem.
Otóż istnieje możliwość zastosowania przełącznika zespolonego ze Swifta do Samuraia
Przełącznik Swift 29.90zł
Przełącznik Samurai 150-350zł ! (ten akurat 350)
Różnica prócz ceny polega na innym przycisku awaryjnych i kostek we wiązce.
Pierwsze przekładamy, drugie bierzemy lutownice i zmieniamy wiązki.
Wszytko działa, ponadto dostajemy przerywany tryb wycieraczki (jak ktoś nie miał) oraz czasem automat który włącza wycieraczki podczas spryskiwania szyby.
No i wspaniałe uczucie, że w kieszeni zostało duuużo pieniędzy do wykorzystania na dowolne cele
_________________ Był: Samurai Santana Blaszanka 98' seria + Mazur Leśnik,+2cm wieszaki handmade,Kumho MT 195/R15,wyciągarka Tirfor Włocławek 1976+30m liny,kotwica ziemna handmade,gaz z butlą zamiast lewego siedzenia z tyłu
Jest: LandRover Discovery 300TDI
Wysłany: 2014-08-01, 15:05
Good job! Warto chyba jeszcze dodać, że to dotyczyło Samurai Santana Blaszanka 98' (skopiowałem z Twojej stopki) bo zdarza się, że pomiędzy samymi Samkami są istotne różnice i części nie są zamienne.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-08-03, 12:23
Co do rodzaju Swifta to chyba 2 generacja, przy szukaniu sugerowałem się tylko tym samym wyglądem przełącznika. Dopiero po zakupie i rozłożeniu okazało się, że konstrukcja jest taka sama. Przy lutowaniu podmieniałem kabel za kabel sugerując się kolorami. We wiązce są dwie kostki i i tylko jedna jest taka sama jak w moim Samuraiu. Z obserwacji Allegro widziałem, że inne przełączniki Samuraia są w dość przystępnych a w przypadku mojego sprzedawcy oszaleli - ceny od 150 zł. Tą samą sytuacje miałem w przypadku Mondeo. Przełącznik pasuje z Fiesty i jest 10 razy tańszy.
_________________ Był: Samurai Santana Blaszanka 98' seria + Mazur Leśnik,+2cm wieszaki handmade,Kumho MT 195/R15,wyciągarka Tirfor Włocławek 1976+30m liny,kotwica ziemna handmade,gaz z butlą zamiast lewego siedzenia z tyłu
Jest: LandRover Discovery 300TDI
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-04, 23:20
Swift jest to MK3, wydaje mi się że można nawet trafić taki który jest identyczny jak ten z Samuraia
Tak samo do nowszego typu kolumny pasuję również naba dedykowana do Swifta MK3.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum