Wysłany: 2014-08-06, 14:52 Wymiana silnika w Samuraiu na oryginalny lub... ?
Witam wszystkich, niecały tydzień temu zakupiłem swojego samca 92r (w dowodzie wbite SANTANA), po pierwszym odpaleniu już było słychać stuki puki, wiadome było że silnik do wymiany, odpowiednie dogadanie się co do ceny i przyjechałem swoim autkiem.
Jest to mój pierwszy samochód, służyć ma mi na dojazdy do szkoły i do jazdy na co dzień. Zawsze chciałem mieć samuraja ;)
Do wydania mam ok 1200 zł, (gazu nie liczymy) Co myślicie, warto kupić oryginalny silnik czy lepiej wstawić coś mocniejszego ?
jeśli chodzi o robocizne wszystko będę robił samodzielnie, mam sprzęt i nieco ogarniam temat :)
Czekam na rady, pozdrawiam :)
Wysłany: 2014-08-06, 16:35
Słyszałem że jest jakiś gościu z Wroc albo okolic który zajmuje się samurajami, zastanawiam się czy by mu nie podstawić swojego samca.
Mój silnik już chyba dojechany jest do granic możliwości, teraz kopci na zmianę raz na biało raz na niebiesko, wpierdziela więcej oleju niż benzyny :D
dokładnie bo pasuje pod skrzynię bez przeróbek tylko nie wiem jak sprawa ma się z łapami silnika ale to należało by się spytać chomików , oni taki silnik do ciapka zakładali
Wysłany: 2014-08-06, 21:37
U mnie w Samim, mam silnik Swift Gti 16v. Niestety/Stety był już tam kiedy go kupiłem. Autko bardzo ładnie się kręci i z tego co wiem wsadzenie go do Samuraia nie wiąże się ze specjalnymi problemami. No ale pod tym względem niech wypowiedzą się koledzy którzy trochę więcej majsterkują :)
Wysłany: 2014-08-06, 21:38
http://olx.pl/oferta/siln...html#bedebf5fdb
Chodzi mi o ten konkretnie silnik ponieważ jest w okolicy, gadałem z gościem mówi że wszystko okej, to jest 8v bodajże.
Od jimnego pewnie 3x droższy jest w tym rzecz :)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-06, 22:54
Kulikowski napisał/a:
http://olx.pl/oferta/silnik-suzuki-swift-1-3-benzyna-CID5-ID6kdD1.html#bedebf5fdb
Chodzi mi o ten konkretnie silnik ponieważ jest w okolicy, gadałem z gościem mówi że wszystko okej, to jest 8v bodajże.
Od jimnego pewnie 3x droższy jest w tym rzecz :)
To kupowanie go jest kompletnie bez sensu, ten 1.3 8v to praktycznie to samo co Samuraiowy tylko tutaj jak już koledzy zauważyli trzeba by dodatkowo motać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum