Witam Kolego. Sorry za pośpiech. Nie wiem jak koledzy ale ja potrzebuje samiego do pracy więc każdy dzień zwłoki to trochę ciężko mi pracować, dlatego tak od razu wyjeżdżam z problemem
Większość tego typu problemów wynika ze złego zasilania w paliwo.
Zacząć należy od podstaw:
- wyczyścić bak i smok
- wymienić filtr paliwa
- sprawdzić ciśnienie paliwa
Większość ludzi zaczyna "od du...y strony", czyli szuka problemu we wtryskiwaczu, uszczelkach, czujnikach.
Powód jest prosty - żeby zrobić podstawowe rzeczy, trzeba spędzić trochę czasu pod autem, a człowiek leniwy bierze miernik, sprawdza ewentualnie czujnik temperatury a potem siada na forum i pyta gdzie jest ta magiczna śrubka, którą należy przekręcić żeby było dobrze
Witam
Chciałem wrzucić tylko swoje doświadczenie. Kupiłem Samuraja no i miał taki objaw że szarpał, dławił, parskał, trzeba było popuszczać gaz i rozpędzać go na obroty to szedł. Ale jechał na resztkach paliwa bo gość co go sprzedawał doprowadził do tego że prawie nic nie było, dał nam pół litry na drogę jeszcze i pojechaliśmy z duszą na ramieniu, walcząc z rozpędzanie go. Na najbliższej stacji dotankowałem 20 litrów i pojechałem dalej 30 km. No i na drugi dzień odpala i problem zniknął, albo przedarło syfy z dna zbiornika albo pompa się zapowietrzała - nie znam się aż tak bardzo ale teraz jeździ normalnie. W swoich normalnych autach nigdy nie doprowadzam do zaświecenia się kontrolki paliwa a tutaj były chyba już opary.
U mnie rezerwy nie ma choć to 1999 rok, albo nie świeci. Bo nic nie świeciło. Ważne że przestało prychać. W przyszłym tygodniu daje go do przeglądu i wymiany wszystkiego co trzeba bo nic nie wiem o nim co było robione. Ale widać że zadbane było bo z polskiego salonu pochodzi. Myślę o wymianie oleju, wszystkich filtrów, płynu w chłodnicy bo nie ciekawie wygląda, węży jeżeli jakieś będą nieciekawe, pasków, rozrządu... ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co mam powymieniać żeby potem się nie zdziwić przez jakąś głupotkę? Świece, kable?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum