Wysłany: 2014-09-04, 20:55 Cieknie z przedniego mostu, przegubu
Witam jestem tu nowy na forum.
Mam problem dotyczący mojego samuraja, cieknie mi z przegubu mostu przedniego (nie wiem jak to się dokładnie nazywa, dodam foto)
proszę o pomoc bo nie wiem czy to poważne czy nie i co by trzeba było wymienić
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-09-04, 21:26
tak zasyfionej zwrotnicy jeszcze nie widziałem, wyciek zaiste poważny
Strzelił uszczelniacz na półosi, tu pewnie znajdziesz co nieco na temat, koszt niewielki, robota na jeden wieczór, pewnie przy okazji trzeba będzie wymienić uszczelniacze kuli, możliwe, że też łożyska zwrotnic, to już będzie trochę droższe...
Btw. zapraszam do przywitalni.
dzięki za szybką odpowiedź, a mam pytanko tam w dyfrze jest normalnie olej? jak nigdy z tym nie robiłem dam rade sam to zrobić?
jeszcze jedno pytanko mam 2 fotki i nwm czy to normalne pocenie czy jakieś wycieki, może skojarzycie co to za elementy bo dokładnie nie wiem jedno to skrzynia a ten drugi zaraz za skrzynią, nie dałem rady zrobić lepszych bo i tak musiałem wślizgiwać się pod auto
http://www.fotosik.pl/pok...a4c9f6255f.html http://www.fotosik.pl/pok...fe224f0204.html
samuraja mam dopiero jakoś tydzień więc dopiero sie uczę co i jak ;)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-09-04, 22:38
W dyfrze oczywiście jest olej. Jak nie masz dwóch lewych rąk, to spokojnie ogarniesz, zassij instrukcję i działaj.
W samuraiu nie ma czegoś takiego jak normalne pocenie, zadbane auto nie ma prawa gubić oleju, to nie land rover
Pierwsza fota - wygląda jakby ślimaczyło się gdzieś z góry, prawdopodobnie spod przystawki kątowej aparatu, ewentualnie spod dekla klawiatury; druga - trochę słabo widać, ale stawiam na wyciek na wyjściu ze skrzyni na wał łączący z reduktorem.
Co to za farfocle zwisają z łapy skrzyni?
Ostatnio zmieniony przez Didymos 2014-09-04, 22:40, w całości zmieniany 1 raz
A wystarczy wymienic same uszczelniaczejak bedą dobre łożyska czy lepiej wszystko na raz, a ile by kosztowały takie częsci? I jak olej się wlewa do mostów
ja gdybym był władny na tym forum to pierwsze po wpisaniu samurai forum na stronie otworzyła by się taka jebitna wyszukiwarka.
Bo co jak co ale cieknące kule to bym napisał kredą na drodze i pewnie by ktos odpisał
Ps miałem tak samo zasrane jeździłem 2 lata na tym nic się nie stało tylko estetyke psuło teraz po wymianie mam mniej zasrane ale to już pisałem i winny się znalazł ale "czasu nima"
Co do wymiany samych uszczelniaczy to bądź pewny że masz dobre łożyska bo będzie 2 razy robota i najczęściej tego nowego uszczelniacza nie uda Ci się wyjąć tak żeby go nie rozwalić, co prawda koszt nie wielki samego simeringu ale robota bez sensu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum